Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marius Sepi (Sindicatul Naţional Forţa Legii) anunţă o nouă întâlnire tehnică, vineri, cu ministrul Sănătăţii, pentru revendicările celor din DSP-uri

captura youtube
proteste CNAS

Marius Sepi, reprezentantul Sindicatului Naţional Forţa Legii, anunţă o nouă întâlnire tehnică, vineri, cu ministrul Sănătăţii, pentru revendicările celor din DSP-uri care protestează de o săptămână. ”Noi vedem foarte simplu, reintroducerea amendamentului care făcea asimilarea cu cei din CNAS”, a spus acesta, precizând că mulţi colegi din ţară sunt dispuşi la radicalizarea acestor proteste, mergând până la blocarea avizelor sanitare, plata salariilor pentru anumite categorii, dacă vineri nu se vine cu o soluţie concretă, potrivit news.ro.

Marius Sepi a declarat în emisiunea România Politică de la Prima News că în cursul zilei a fost o primă întâlnire informală la care au participat reprezentanţii sindicatelro care au membri în Direcţiile de Sănătate Publică, la invitaţia ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila.

”Dânsul, prima variantă a venit pentru a rezolva doar funcţionarii publici, în baza mandatului pe care l-am primit, am spus foarte clar că excludem această propunere, în ideea în care în DSP-uri lucrează atât personal public cât şi contractual. Am transmis că dorim o rezolvare rapidă, legislativă, pentru că nu mai credem în promisiunile Guvernului cu privire la o nouă lege de salarizare care va veni nu ştiu când iar oamenii au ajuns la capătul puterilor”, a precizat Sepi.

Reprezentantul sindicatelor a mai spus că o concluzie a fost că va avea loc o nouă întâlnire, vineri, de data aceasta tehnică, în care, plecând de la propujnerile tuturor, să găsească acea soluţie rapidă, în Parlamentul României, prin care să se stingă această criză din sistemul sanitar, de la Direcţiile de Sănătate Publică.

”Noi vedem foarte simplu, reintroducerea amendamentului care făcea asimilarea cu colegii noştri de la Casa Naţională, Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate  şi mai e o variantă, despre care nu o să vorbesc până nu o vedem scrisă, care va rezolva problema şi celorlalte categorii profesionale din DSP-uri, mai ales că ei sunt cei mai afectaţi, având cele mai mici salarii”, a arătat Marius Sepi.

Reprezentantul sindicatului a precizat că ei nu acceptă decât să meargă împreună şi nu acceptă niciun fel de etapizare. ”În acest moment, mingea este la Ministerul Sănătăţii”, a afirmat el.

Sepi a menţionat că au fost intervenţii şi pentru alte categorii din sistemul sanitar.

Despre protestele care au început la Casele de Pensii, Marius Sepi a afirmat că are colegi şi în ITM-uri şi în AJPIS-uri şi sunt proteste şi în aceste structuri. ”Sunt cam în aceeaşi situaţie”, a arătat el, adăugând că au cerut o întâlnire cu ministrul Muncii.

”Problema este că DSP-urile, Casele de Pensii, AJPIS-uri, nu au primit nimic în ultimii şase ani de ani, din 2017, şi au rămas Cenuşăreasa salariaţilor din domeniul public”, a completat Marius Sepi.

Sindicalistul a anunţat că mulţi colegi din ţară sunt dispuşi la radicalizarea acestor proteste, mergând până la blocarea avizelor sanitare, plata salariilor pentru anumite categorii, dacă vineri nu se vine cu o soluţie concretă.

”Sunt mulţi specialişti care au spus că sunt dispuşi să iasă din sistemul sanitar şi să meargă în privat”, a spus Sepi.

Despre legea salarizării, Marius Sepi a afirmat că s-a promis că această lege va veni în luna martie, în septembrie, şi nu a venit. ”Mia mult, acum vor să o împingă la sfârşitul anului 2024, asta este o ticăloşenie, pentru că intrăm într-un an electoral şi ştiţi foarte bine că nu vor putea să dea drumul la o lege atât de importantă care înseamnă salarizarea întregului sistem bugetar”, a afirmat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.