Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marizza Faria, 38 ani, şi fiica ei Yeruti Gimenez Faria, 16 ani, au intrat în istoria handbalului spaniol fiind coechipiere la echipa de club

hcm baia mare handbal feminin

Marizza Faria, 38 ani, şi fiica ei Yeruti Gimenez Faria, 16 ani, ambele din Paraguay, au intrat în istoria handbalului spaniol fiind coechipiere la Unicaja Banco Gijon, într-un meci din prima ligă contra echipei BM Morvedre, transmite EFE, citat de agerpres.

''A fost un amestec de emoţii, mai ales de fericire. Mi-a scăpat un zâmbet, îmi venea să plâng, m-am simţit super mândră şi fericită. Îmi place handbalul şi a fost uimitor să văd că fiica mea era în echipa mea. A fost coechipiera mea, dar fie că îţi place sau nu ea este fiica ta, ceea ce iubeşti cel mai mult, este un sentiment pe care doar mamele îl pot înţelege'', a declarat după meci Marizza Faria.

Marizza Faria, considerată cea mai bună jucătoare din handbalul paraguayan, se pregăteşte pentru a evolua cu naţionala sud-americană la Campionatul Mondial care va avea loc în Spania între 1 şi 19 decembrie.

Fiica ei, ''Tutti'', avea doi ani când mama ei a ajuns în Spania pentru a juca la echipa Monovar Alicante şi încă de mică o însoţea la antrenamente.

Marizza se bucură că fata ei îi calcă pe urme, chiar dacă se află mereu în umbra ei, şi îi doreşte să-şi croiască un drum propriu, în timp ce toată lumea susţine că este la fel de bună ca mama ei.

Marizza a descris-o pe Tutti ca fiind o jucătoare de echipă, care se remarcă pe mai multe posturi, de la centru, la pivot şi extremă.

Pentru Marizza Faria, Mondialul din Spania va fi al patrulea din cariera ei, după cele din Franţa 2007, Serbia 2013 şi Germania 2017.

Yeruti a dezvăluit ca învaţă multe de la mama ei: ''Mă corectează ca o coechipieră, nu ca mamă, pentru că atunci când face aşa pun mai mult suflet''.

Tânăra de 16 ani evită să se caracterizeze, dar în schimb antrenoarea ei, Cristina Cabeza, o vede ca ''jucătoare de echipă, care stabileşte ritmul jocului şi ştie foarte bine ce să facă în orice moment. Mai are multe de învăţat, este o jucătoare importantă în echipa de junioare, dar încet încet va asimila totul. Este inteligentă din punct de vedere tactic şi ar trebui să fie mai relaxată când joacă la prima echipă''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.