Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mark Cavendish îşi amână retragerea şi vizează un nou record de victorii de etapă în Turul Franţei

bobsho.com
Mark Cavendish

Ciclistul britanic Mark Cavendish, care anunţase anterior că se va retrage la sfârşitul acestui an, a decis să-şi continue cariera încă un sezon, pentru a încerca să doboare recordul de victorii de etapă în Turul Franţei, a indicat miercuri echipa sa Astana, potrivit Agerpres.

"Nu s-a terminat încă", indică un scurt videoclip postat de Astana pe reţelele de socializare. Chestionată de AFP, echipa kazahă a precizat că va publica în cursul zilei de miercuri un comunicat de presă pentru a confirma faptul că renumitul rutier britanic va începe anul viitor al 18-lea său sezon ca profesionist.

În vârsta de 38 de ani, Mark Cavendish, considerat de colegii săi cel mai bun sprinter al tuturor timpurilor, a anunţat în luna mai, înconjurat de familie, că se va retrage la sfârşitul lui 2023.

Dar asta a fost înainte să abandoneze, din cauza unei clavicule rupte după o căzătură, în timpul etapei a 8-a a Turului Franţei, cursă în care şi-a propus să intre şi mai mult în istorie.

Cavendish, care are 162 de victorii în palmaresul său, aspiră să doboare unul dintre cele mai râvnite recorduri din ciclism, cel al numărului de victorii de etapă în Marea Buclă, pe care îl împarte în prezent cu legenda belgiană a sportului cu pedale Eddy Merckx (34 de succese).

Refuzând să îşi încheie cariera din cauza unei accidentări, Mark Cavendish se va întoarce aşadar la echipa Astana, condusă de fostul său coechipier Alexandr Vinokurov, căreia i s-a alăturat în luna ianuarie, după dispariţia formaţiei B&B Hotels cu care era pe cale sa semneze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.