Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mark Rutte e susținut de 28 de țări pentru funcția de secretar general al NATO (surse pentru postul public olandez)

euronews.com
Mark Rutte

Candidatura lui Mark Rutte, premierul Țărilor de Jos, pentru funcția de secretar general al NATO a fost susținută de 28 din cele 32 de țări membre ale Alianței, a anunţat Corporaţia de Radio-Televiziune Olandeză (NOS), citând surse, relatează Rador Radio România.

În material se spune că în ultimele zece zile, alte trei țări au început să-i susțină candidatura, lui Rutte rămânându-i să ajungă la un acord cu încă patru membri, întrucât numirea în acest post necesită sprijinul unanim al tuturor celor 32 de țări.

Context

Miniștrii de externe ai țărilor NATO se vor afla în următoarele zile la Bruxelles, unde în marginea summitului vor fi multe discuții despre noul secretar general al Alianței. România are propriul candidat, în persoana lui Klaus IOhannis.

Cine nu-l vrea pe Rutte

De asemenea, Turcia și Ungaria nu l-au susținut încă pe Rutte. Slovacia este menționată ca a patra țară cu semne de îndoială, subliniază NOS. Surse ale corporaţiei din NATO au spus că premierul olandez discută deja despre rolul său în conducerea NATO cu aceste patru țări. În opinia unor oficiali NATO, Ungariei și Slovaciei le-ar fi mai ușor să-l susțină pe Rutte dacă președintele României, Klaus Iohannis, și-ar retrage candidatura, întrucât este singurul candidat din partea țărilor est-europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.