Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mark Tkaciuk: Politicienii de dreapta au ajuns la putere graţie sloganurilor de stânga referitoare la echitatea socială

stiri.md
Mark Tkaciuk

Membrul Comitetului Executiv al Partidului "Congresul Civic", Mark Tkaciuk, consideră că, după alegerile din 11 iulie din Moldova, "politicienii de dreapta au ajuns la putere graţie sloganurilor de stânga referitoare la echitatea socială".

Potrivit agenţiei Infotag, în ajun, la un post de televiziune, el a amintit că PAS, Blocul PCRM-PSRM şi "un grup infracţional” - Partidul "ŞOR" acced în Parlament.

"Opoziţia - politicieni fără principii, dar cu experienţă. Campania neînfrânată a blocului "roşu" a devenit generatorul succesului PAS. Toate acţiunile lor aveau un mesaj de stânga.

Au fost folosite fraze precum "statul trebuie", "statul este obligat". De fapt, alegerile din 11 iulie au fost al treilea tur al alegerilor prezidenţiale. Orice alte subtilităţi politice nu au fost percepute de către alegători. Oamenii buni din PAS sunt lupi în haine de oaie. Li s-a acordat un imens credit de încredere... Ceva vor reuşi.

Primul lucru pe care îl pot face este să lupte dur cu corupţia. Cu toate acestea, nu poţi lupta cu aceasta fără a dezvolta economia şi a construi alte relaţii în societate", a spus politicianul.

Potrivit lui, curăţarea sistemului juridic ar trebui să înceapă de la Curtea Constituţională (CC).

"Astăzi, CC se află în mâinile Maiei Sandu, care se consideră preşedinta Moldovei", a spus Mark Tkaciuk, numind încercările de demitere a procurorului general Alexandr Stoianoglo "un pas absolut greşit şi periculos".

"Există o tendinţă patologică de a începe de la capătul greşit. Nu voi fi avocatul cuiva, dar procurorul general este singurul punct luminos din perioada post-Plahotniuc (din iunie 2019 - "I."). Odată cu sosirea lui, au încetat să se mai facă presiuni asupra afacerilor, să persecute.

Acum PAS şi Sandu au un instinct local stabil: "Dacă procurorul nu este al meu, atunci va fi greu cu el, el nu va încălca legea". Stoianoglo nu poate fi acum demis conform legii. Aceasta înseamnă că vor încerca să schimbe legislaţia retroactiv, vor încerca să găsească o cale, să organizeze mitinguri...", este sigur politicianul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.