Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maroc: Două femei au murit într-o busculadă la un punct de trecere a frontierei cu enclava spaniolă Ceuta

ceuta

Două femei marocane au murit luni într-o busculadă la un post de trecere a frontierei între Maroc şi enclava spaniolă Ceuta, transmite AFP, care citează surse concordante, potrivit Agerpres.

Cele două femei, cu vârste de 34 şi 45 de ani, au fost grav rănite în busculada de la postul de trecere a frontierei Tarajal 2, a indicat Mohamed Benaissa presedintele Observatorului de nord al drepturilor omului (ONDH), un ONG activ în această regiune din Maroc. 

Ele au fost transportate la spitalul Hassan II din oraşul Fnid'q, aflat în apropiere, dar au murit din cauza rănilor grave suferite. 

''Numărul persoanelor decedate de la deschiderea acestui post de trecere a frontierei, la începutul lui 2017, a ajuns astfel la patru'', a adăugat Benaissa. 

ONDH a adăugat că în incident au fost rănite alte patru femei. 

Agenţia de presă oficială marocană MAP, care a confirmat bilanţul, a subliniat că una dintre persoanele rănite este în stare critică. 

Victimele sunt femei care transportă zilnic, fiecare, chiar şi până la 70 de kilograme de diverse produse între Fnid'q şi Ceuta. Organizaţiile locale pentru apărarea drepturilor omului au atras atenţia constant asupra acestui fenomen, denunţând situaţia 'umilitoare şi degradantă' a acestor femei. 

Enclavele spaniole Melilla şi Ceuta, din nordul Marocului, sunt singurele frontiere terestre între Africa şi Europa şi de aceea constituie căi preferate de imigranţii clandestini africani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.