Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mars antijihadist, interzis de autoritatile din Istambul

statul islamic

"Marşul pentru pace" împotriva grupării jihadiste Statul Islamic care trebuia să aibă loc duminică după-amiază la Istanbul a fost anulat după ce guvernatorul oraşului a luat decizia de a-l interzice, a anunţat sâmbătă principalul partid kurd din Turcia, relatează AFP.

"Vă informăm că guvernoratul de la Istanbul a interzis adunarea prevăzută duminică. Din cauza acestei decizii 'Blocul pentru pace' a anulat marşul", a anunţat într-un comunicat Partidul democratic al popoarelor (HDP, prokurd).

Într-un comunicat publicat anterior pe site-ul său de internet, guvernoratul din Istanbul a anunţat interzicerea acestei manifestaţii pentru a evita "provocările" şi din cauza "circulaţiei intense" anticipate în oraş.

"Ţinem să precizăm că lupta noastră pentru pace şi democraţie va continua şi se va consolida", a mai menţionat HDP în comunicat.

De la atentatul sinucigaş atribuit SI care a fost comis luni la Suruc, manifestanţii ies zilnic pe străzi în oraşele ţării pentru a denunţa politica tolerantă faţă de jihadiştii sirieni a preşedintelui islamo-conservator Recep Tayyip Erdogan.

Majoritatea acestor demonstraţii au fost dispersate fără menajamente de poliţie, care a făcut uz de gaze lacrimogene, tunuri cu apă şi gloanţe de cauciuc, notează AFP.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.