Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marș la 100 de ani de administrație românească la Cluj, cu oameni în costume populare (FOTO)

Mediafax
Marsul recunostintei cluj

Peste 250 de persoane, mulți în costume populare și având steaguri tricolore, au participat la Cluj-Napoca la Marșul Recunoștinței pentru marcarea a 100 de ani de administrație românească, relatează mediafax.

Participanții la marș s-au adunat, sâmbătă, la statuia lui Mihai Viteazul din Cluj-Napoca, unde a avut loc o ceremonie de depunere de coroane de flori.

Cei prezenți, mulți în costume populare și având steaguri tricolore, au pornit într-un Marș al Recunoștinței spre Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș" unde era programat un simpozion.
Marșul a avut în frunte Taraful din Vața, compus din 15 saxofoniști, acordeoniști și taragotiști, care, pe traseu, a interpretat cântece patriotice.

Președintele Societății Cultural - Patriotice „Avram Iancu" Cluj-Napoca, Tiberiu Groza, organizatorul evenimentului, a declarat că vor mai avea loc depuneri de coroane de flori la statuile din oraș ale marilor personalități care au luptat pentru demnitate dreptate și libertate și pentru făurirea României Mari.

„Marșul Recunoștinței a fost organizat cu ocazia aniversării a 100 de ani de administrație românească la Cluj-Napoca și este doar o parte din seria manifestărilor pe care le dedicăm acestui eveniment. De asemenea, avem și un simpozion la Casa de Cultură a Studenților în care vom încerca să evidențiem cele mai importante realizări a celor 100 de ani de administrație românească din Cluj-Napoca și din Transilvania", a spus Groza.

Manifestările includ și lansarea unei cărți a istoricului Vasile Lechințan, care imortalizează cronologic modul de preluare a administrației românești și modul în care aceasta a încercat să dezvolte în Cluj-Napoca știința, sportul și cultura.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.