Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marș pentru homosexulitate în Turcia

protest turcia



Reuniţi la apelul unor asociaţii de apărare a lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor şi transexualilor (LGBT), manifestanţii au venit în număr mare pe bulevardul Istiklal, o mare arteră pietonală din megalopolisul turc, şi au defilat vreme de două ore sub stricta supraveghere a unui important dispozitiv al poliţiei. După cum se întâmplă la fiecare Gay Pride, o parte a mulţimii era acolo mai ales pentru a-şi afirma dreptul la diferenţă.


'Nu mi-am dezvăluit orientarea sexuală părinţilor sau prietenilor mei', a declarat pentru agenţia franceză de presă o manifestantă. 'Astăzi este singura dată din an când pot fi eu însămi', a adăugat ea. În mod contrar faţă de situaţia din numeroase ţări musulmane, homosexualitatea nu este reprimată penal în Turcia, dar homofobia este larg răspândită şi adesea însoţită de violenţe.


În 2010, ministrul familiei şi al femeii Aliye Selma Kavaf, membră a partidului de guvernământ al lui Erdogan, a calificat homosexualitatea drept 'boală' ce trebuie 'tratată', suscitând reacţii dure din partea militanţilor homosexuali. Pe de altă parte, pe lângă problema minorităţilor sexuale, mulţi manifestanţi au defilat şi împotriva lui Erdogan, aflat la putere din 2003. Asociaţiile LGBT au fost în prima linie a revoltelor din Gezi din iunie 2013, pentru a denunţa deriva 'autoritară' şi 'islamistă' a şefului guvernului

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.