Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marta Kostyuk, acuze la adresa celor de la WTA: `Am vrut să avem întâlnirea cu Consiliul Director și nu am obținut-o`

cdn.dmcl.biz
Marta Kostyuk

Jucătoarea ucraineană Marta Kostyuk a afirmat că Asociația feminină de tenis (WTA) a ignorat cererile jucătoarelor din această țară pentru a stabili o întâlnire, relatează insidethegames.

Kostyuk a criticat decizia de a permite jucătoarelor din Rusia și Belarus să continue să concureze în turneele profesioniste de tenis masculin și feminin sub un steag neutru, având în vedere războiul în curs de desfășurare din Ucraina, conform Mediafax.

Ea a refuzat din nou să dea mâna cu o adversară rusă la turneul WTA 1000 Miami Open, după înfrângerea din turul al doilea în fața Anastasiei Potapova.

Vorbind după meci, numărul 38 mondial a declarat că încercările de a obține o întâlnire cu consiliul de administrație al WTA s-au dovedit a fi zadarnice.

"Da, am vrut să avem întâlnirea cu Consiliul Director și nu am obținut-o", a spus Kostyuk.

"Niciun răspuns, nimic, doar tăcere".

Ea nu a detaliat ce doresc jucătoarele ucrainene să discute cu WTA.

"Adică, odată ce vom fi în ședință, putem vorbi despre asta", a adăugat Kostyuk.

"Înainte de întâlnire, nu cred că este o idee bună să vorbim despre ce vrem să discutăm acolo".

Colega ucraineană Lesia Tsurenko se retrăsese de la Mastersul de la Indian Wells împotriva campioanei belaruse de la Australian Open, Aryna Sabalenka, din cauza unui "atac de panică", în urma unei conversații cu directorul executiv al WTA, Steve Simon, care a determinat-o să acuze circuitul că nu face prea multe pentru a sprijini jucătorii din țara devastată de război.

După ce Sabalenka a declarat că a simțit "ură în vestiar", Kostyuk a recunoscut că "există tensiune, nu suntem prietene", dar a spus că "nu a abordat niciodată pe nimeni, nu a vorbit cu nimeni".

Potapova a primit un avertisment din partea WTA pentru că a purtat un tricou al echipei de fotbal Spartak Moscova la Mastersul de la Indian Wells, în urma criticilor aduse de poloneza Iga Świątek, numărul unu mondial.

Președintele Federației Ruse de Tenis și membru al Comitetului Olimpic Internațional (CIO), Shamil Tarpischev, s-a declarat surprins de decizia WTA, iar Potapova a insistat că "nu a existat nicio intenție politică", însă Kostyuk a considerat că nu s-a mers suficient de departe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.