Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marte Olsbu Roeiseland, triplă campioană olimpică la biatlon, a anunțat că va pune capăt carierei sale la sfârșitul sezonului

Marte Olsbu Roeiseland

Norvegianca Marte Olsbu Roeiseland (32 de ani), triplă campioană olimpică la biatlon şi deţinătoarea marelui Glob de Cristal al Cupei Mondiale, a anunţat marţi că va pune capăt carierei sale sportive la finalul acestui sezon, din cauza problemelor de sănătate, informează AFP.

"Biatlonul va rămâne mereu în inima mea şi, prin urmare, cu emoţie anunţ astăzi că la 'Kollen' (Holmenkollen - n.red.) va fi ultima mea cursa în Cupa Mondială", a spus norvegianca într-o conferinţă de presă.

"Este un sentiment ciudat, este trist, dar şi incredibil de uşor: abia aştept să savurez ceea ce are viaţa de oferit", a adăugat ea.

Considerată una dintre cele mai bune biatloniste din istorie, Marte Olsbu Roeiseland a avut un sezon dificil, după ce a contractat virusul zona zoster în vara trecută, care a împiedicat-o să se pregătească corespunzător. Ea şi-a putut pune schiurile în competiţie abia în luna ianuarie, notează Agerpres.

După ce a câştigat Cupa Mondială în 2022, norvegianca ocupă acum doar locul 15 în clasamentul general, foarte departe de franţuzoaica Julia Simon, care se află în fruntea ierarhiei, înaintea ultimei etape, programată săptămâna aceasta la Oslo (Holmenkollen).

La Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, desfăşurate anul trecut, Marte Olsbu Roeiseland a încununat un sezon strălucitor prin câştigarea a trei medalii de aur (două la individual, una la ştafetă) şi două de bronz.

În 2020, la Campionatele Mondiale de la Antholz-Anterselva (Italia), ea a reuşit un tur de forţă unic, reuşind să cucerească şapte medalii de aur în şapte probe în care a concurat.

Pe parcursul carierei sale, biatlonista norvegiană a câştigat 13 medalii de aur la Campionatele Mondiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.