Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Martin Schulz a anunţat că va candida în decembrie pentru funcţia de preşedinte al SPD

theguardian.com
martin schulz

Liderul social-democraţilor germani, Martin Schulz, a anunţat luni că în luna decembrie va candida din nou pentru funcţia de preşedinte al Partidului Social-Democrat (SPD) şi că ulterior va anunţa dacă ia în calcul o candidatură la postul de cancelar al Germaniei, transmite Reuters. Schulz a estimat că alegătorii trebuie să evalueze situaţia politică din Germania, unde nu s-a reuşit până acum formarea unei coaliţii guvernamentale după alegerile parlamentare din septembrie, şi a subliniat că nu se teme de alegeri anticipate.

Politicianul german, fost preşedinte al Parlamentului European, a mai menţionat că miercuri se va întâlni cu preşedintele ţării, Frank-Walter Steinmeier. Un document intern al SPD, consultat de Reuters, arăta că social-democraţii germani nu sunt dispuşi să se alăture conservatorilor cancelarului Angela Merkel într-o nouă 'mare coaliţie', după recentul eşec al negocierilor tripartite pentru formarea noului guvern de la Berlin. În această privinţă, Schulz a precizat că până în prezent nu a fost contactat de cancelarul Angela Merkel.

SPD a obţinut doar 20,5% din sufragii la alegerile parlamentare din septembrie, acesta fiind cel mai slab scor electoral al său din perioada postbelică. După alegerile din septembrie 2013, social-democraţii au făcut parte din 'marea coaliţie' alături de blocul conservator CDU/CSU (Uniunea Creştin-Democrată/Uniunea Creştin-Socială).

Negocierile pentru formarea unei coaliţii guvernamentale la Berlin au eşuat duminică seara prin retragerea Partidului Liber-Democrat (FDP), care a anunţat că nu poate forma un guvern viabil împreună cu celelalte formaţiuni implicate în discuţii - blocul conservator şi Verzii, conform Agerpres. O serie de subiecte i-au despărţit pe conservatori de FDP şi de Verzi, printre care folosirea cărbunelui ca sursă de energie, politica fiscală şi numărul de refugiaţi acceptaţi în Germania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.