Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Martin Schulz o pune la colţ pe Marine Le Pen pentru 'afirmaţiile antigermane'

theguardian.com
martin schulz

Candidatul social-democrat la funcţia de cancelar al Germaniei, Martin Schulz, a denunţat "cinismul" şi "afirmaţiile antigermane" ale liderei extremei drepte franceze Marine Le Pen de-a lungul întregii sale campanii prezidenţiale, într-un interviu apărut joi în cotidianul francez Ouest-France, citat de AFP, conform agerpres.

În acest interviu realizat la Berlin în parteneriat cu grupul de presă german Funke, înainte de dezbaterea televizată de miercuri seara între cele două tururi ale alegerilor prezidenţiale din Franţa între Marine Le Pen şi centristul Emmanuel Macron, fostul preşedinte al Parlamentului European a apreciat că preşedinta Frontului Naţional atacă Germania cu o virulenţă ieşită din comun de mult timp.

ANUNŢ oficial de la Palatul Buckingham (FOTO). Ce se întâmplă cu Prinţul Philip - LIVE VIDEO

"Această femeie este cunoscută pentru lipsa ei de reţinere, pentru cinismul său şi afirmaţiile antigermane aşa cum nu am auzit de ani de zile. Ea nu s-a distanţat încă de citatul tatăl său potrivit căruia Auschwitz ar fi fost un detaliu al Istoriei. Aceasta este o poziţie intolerabilă", a spus Martin Schulz.

Candidatul social-democrat se teme de şocul pe care l-ar avea eventuala victorie a candidatei Marine Le Pen: "La fel ca Germania, Franţa este o ţară G7. Cu Germania, ea formează baza solidă a zonei euro şi a Uniunii Europene. Franţa, forţă nucleară, este membră permanentă a Consiliului de Securitate al ONU. Nu-mi pot imagina că o astfel de ţară cade în mâinile unei ultranaţionaliste ca Marine Le Pen".

Schulz a mai spus că, dacă Emmanuel Macron va fi ales preşedinte duminică, "noi am putea să ne unim eforturile pentru reformarea Uniunii Europene".

AGITAŢIE mare la Palatul Buckingham. Există temeri că regina sau ducele AR FI MURIT - FOTO/VIDEO

"Ceea ce lipseşte UE este o reformă ambiţioasă şi curajoasă. Şefii de stat şi de guvern se perindă de la un summit european la altul. Macron are voinţa de a schimba ceea ce lipseşte altora. Eu, de asemenea", a asigurat el.

Într-o dezbatere televizată miercuri seara, Marine Le Pen a reproşat rivalului său că ar fi supus Germaniei, prezicând că, după alegerile de duminică, "Franţa va fi condusă de o femeie", "eu sau dna Merkel", cancelarul german.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.