Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Martin Schulz: Problemele provocate de globalizare nu pot fi rezolvate prin revenirea la naţionalism

theguardian.com
martin schulz

Candidatul social-democrat pentru postul de cancelar al Germaniei, Martin Schulz, şi-a exprimat luni sprijinul pentru partidele de stânga din Franţa şi Olanda, 'unde candidaţii partidelor autoritare aspiră la funcţiile supreme', şi a cerut populaţiei să se opună 'populismelor' şi 'naţionalismelor', consemnează agenţia EFE. 'Societăţile deschise sunt ameninţate de forţe autoritare', care 'doresc să ne impună o viziune a unei societăţi diametral opusă valorilor noastre', a spus Schulz în deschidere unei convenţii a Alianţei Progresiste, ce reuneşte 130 de partide şi organizaţii social-democrate din întreaga lume.

El l-a criticat pe noul preşedinte american, Donald Trump, acuzându-l că limitează primirea musulmanilor în SUA, precum şi pe cel turc, Recep Tayyip Erdogan, pentru degradarea treptată a democraţiei în Turcia. În opinia lui Schulz, avansul partidelor populiste obligă formaţiunile social-democrate 'să facă un salt calitativ în confruntarea cu globalizarea'. 'Mult timp a fost promovată o viziune unilaterală şi euforică a globalizării, iar neoliberalismul, austeritatea şi predominanţa pieţelor au devenit program obligatoriu', a indicat liderul social-democraţilor germani.

El a admis că, odată cu câştigurile globalizării, cum ar fi eliminarea frontierelor şi impulsionarea creşterii economice, au crescut şi inegalităţile în lume, context în care ţărilor bogate le revine o responsabilitate specială, conform Agerpres. Prin urmare, Martin Schulz consideră că acum pieţele au nevoie de 'reguli sociale', convingerea sa fiind că problemele provocate de globalizare nu pot fi combătute prin revenirea la naţionalism.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.