Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Martin Schulz se așteaptă la un acord în privința refugiaților

martin_schulz

Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat luni ca se asteapta ca ministrii de interne din Uniunea Europeana sa ajunga la un acord asupra unei scheme voluntare de redistribuire a 160.000 de migranti, transmite Reuters.

O reuniune a ministrilor justitiei si afacerilor interne europeni (JAI) este prevazuta pentru 22 septembrie la Bruxelles, în ajunul unui summit extraordinar al UE în încercarea de a depasi actuala criza a migrantilor din Europa.

''Vor exista unele discutii, dar în final va fi un acord privitor la relocarea a 160.000'' de migranti, a afirmat Martin Schulz, într-o declaratie pentru postul de radio public german.

În perspectiva summitului UE din 23 septembrie, cancelarul german Angela Merkel le-a solicitat liderilor celorlalte state membre sa îsi asume responsabilitatea comuna pentru a solutiona cea mai grava criza a migratiei de dupa Al Doilea Razboi Mondial.

Conform Oficiului de statistica al UE, statele membre au primit 213.200 de cereri de azil în perioada aprilie-iunie 2015, respectiv cu 85% mai mult fata de numarul de cereri depuse în trimestrul al doilea al anului 2014.

Germania a înregistrat cel mai mare numar de cereri de azil în cel de-al doilea trimestru din 2015, respectiv 80.900 de cereri, reprezentând 38% din totalul UE. Pe locul al doilea se situeaza Ungaria, cu 15%, si iar pe pozitia a treia Austria, cu 8%.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.