Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Martin Schulz: Trump este un distrugător al tuturor valorilor occidentale

theguardian.com
martin schulz

Candidatul social-democrat pentru funcţia de cancelar federal al Germaniei, Martin Schulz, l-a acuzat marţi pe preşedintele SUA, Donald Trump, că distruge valorile occidentale şi subminează cooperarea internaţională, relatează Reuters. Trump este 'distrugătorul tuturor valorilor occidentale', a declarat Schulz, adăugând că preşedintele SUA subminează cooperarea paşnică a naţiunilor bazată pe respectul reciproc şi toleranţă.

'Cineva trebuie să stea în calea unui astfel de om cu ideologia sa de reînarmare', a adăugat Schulz. Trump a criticat marţi Germania pentru excedentul comercial ridicat pe care această ţară îl obţine în relaţia cu Statele Unite, precum şi pentru nivelul redus al cheltuielilor ei militare. Reacţia liderului de la Casa Albă survine după ce cancelarul Angela Merkel a pus duminică sub semnul îndoielii calitatea SUA de aliat de încredere al Europei.

'Avem un deficit comercial masiv cu Germania, plus că ei plătesc cu mult mai puţin decât ar trebui pentru NATO şi cheltuieli militare. Este foarte rău pentru SUA. Aceasta se va schimba', a scris preşedintele american pe Twitter. Relaţiile americano-germane s-au tensionat în urma criticilor repetate ale lui Trump privind deficitul comercial al SUA şi a ameninţărilor sale că va impune taxe considerabile producătorilor germani pentru automobilele vândute pe piaţa americană, dar fabricate în alte ţări.

Preşedintele american a cerut de asemenea Germaniei să-şi majoreze cheltuielile militare şi a descris politica 'porţilor deschise' pentru migranţi practicată de Angela Merkel drept o 'greşeală catastrofală'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.