Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Martin Scorsese va fi onorat pentru contribuția sa la dezvoltarea cinematografiei la ediția de anul acesta a AFI Film Fest

IndieWire
Martin Scorsese

Veteranul regizor american Martin Scorsese va fi onorat pentru contribuția sa la dezvoltarea cinematografiei la ediția de anul acesta a AFI Film Fest, festivalul organizat de Institutul de Film American, potrivit The Hollywood Reporter, potrivit Mediafax.

Evenimentul dedicat lui Martin Scorsese va avea loc pe 15 noiembrie, la TCL Chinese Theatre din Los Angeles, și va include o proiecție a celui mai recent lungmetraj al acestuia, "The Irishman" și o conversație cu publicul.

Scorsese, în vârstă de 76 de ani, a primit în 1997 premiul pentru întreaga carieră din partea Institutului de Film American (American Film Institute, AFI).

"Martin Scorsese este un maestru american", a declarat Bob Gazzale, CEO AFI, într-un comunicat. "Este o mare onoare pentru AFI să îi aducă împreună, timp de o seară, pe cinefili, pentru a celebra un povestitor vizionar" a cărui pasiune pentru cinema derivă din moștenirea clasică și inovațiile acestei forme de artă.

Vezi si: A început epurarea în Guvern: copiii fruntașilor PSD și-au luat zborul + Ludovic Orban și-a numit șeful Cancelariei Prim-Ministrului

AFI Film Fest va avea loc în perioada 14 - 21 noiembrie. În secțiunea New Auteurs a fost inclusă și coproducția românească "Ivana cea Groaznică", de Ivana Mladenović.

Regizorul unor filme precum "Crimele din Mica Italie/ Mean Streets", "Șoferul de taxi/ Taxi Driver" - premiat cu Palme d'Or la Festivalul de la Cannes, în 1976 -, "Taurul Furios/ Raging Bull", "Băieți buni/ Goodfellas" și "Casino", Martin Scorsese a fost nominalizat de 12 ori la premiile Oscar și a câștigat trofeul Academiei americane pentru lungmetrajul "Cârtița/ The Departed".

Cel mai recent film al său, "The Irishman", cu Robert De Niro şi Al Pacino, printre alţii, a fost lansat pe platforma online Netflix.

Celebrul cineast a stârnit discuții aprinse în ultima vreme după ce a comparat filmele cu eroi din universul Marvel cu "parcurile tematice" și a spus despre acestea că nu reprezintă "cinema-ul". Luni, într-un editorial publicat în The New York Times, Scorsese a explicat mai pe larg declarația sa, spunând că nu crede că filmele Marvel sunt pentru el. El a deplâns moda francizelor, producții realizate numai pentru succesul comercial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.