Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mărțișorul, o bucurie și în timp de pandemie!

martisor
A sosit primăvara, iar pentru noi, românii, începutul ei are o încărcătură profund simbolică. Obiceiul mărţişorului, legat de reînnoirea naturii, are înțelesuri adânci și ne aduce nu numai vestea sosirii doritului anotimp, ci și multă bucurie și energie. Pentru români, primăvara nu poate începe decât cu un mărțișor, chiar și în timp de pandemie.
În aceste vremuri dificile pentru toți, în care fiecare încearcă să se adapteze și în care întoarcerea în România este dificilă, Secția Consulară a Ambasadei României la Roma a avut minunata idee de a aduce magia tradiției românești legate de Mărțișor și pe tărâm italian, iar câteva colaboratoare ale Institutului Limbii Române și elevii lor au fost încântați să participe la un asemenea proiect. Din această colaborare a rezultat o frumoasă expoziție de mărțișoare, felicitări, desene de primăvară și poezii, care vor putea fi admirate pe tot parcursul lunii martie de cetățenii români care se vor prezenta la Secția Consulară a Ambasadei României la Roma pentru obținerea unor servicii consulare.
Au pus suflet în realizarea acestor mici opere de artă, realizându-le cu multă creativitate și dăruire elevii români din Italia (regiunile: Lazio, Veneto, Lombardia, Marche și Sicilia) participanți la cursurile de Limbă, Cultură și Civilizație Românească (LCCR).
Cu siguranță vedetele acestei frumoase expoziții sunt mărțișoarele, delicatele obiecte realizate din materiale diferite (naturale, artificiale, reciclate), prin diferite tehnici (cusut, împletit, quilling, modelling etc) , create cu atâta măiestrie, bun gust și imaginație de elevii LCCR sub îndrumarea colaboratoarelor Institutului Limbii Române: Lucia Ileana Pop, Emilia Grama, Nina Toma, Cătălina E. Bîrdea, Adriana Ioana Opriș, Alice Chilcoș, Ioana Dolca și Silvia Păun și cu ajutorul prețios al părinților, care au avut un rol deosebit de important în realizarea acestui proict cultural, mobilizându-se atât pentru realizarea materialelor, cât și pentru trimiterea acestora la sediul Consulatului Român de la Roma și pentru aranjarea expoziției. Le mulțumim din suflet pe această cale pentru că au făcut echipă cu noi atât atunci când am lucrat cu copiii la școală, cât și acum, când majoritatea cursurilor le facem on-line.
Avem speranța că această expoziție va reuși să ne apropie măcar cu gândul de România, iar prin ea, Ambasada României la Roma, profesorii, elevii și părinții implicați în acest proiect urează tuturor românilor o primăvară frumoasă, liniștită și plină de speranță!

de Cătălina Bîrdea, Italia

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.