Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marton Nagy, viceguvernatorul Băncii centrale din Ungaria, a demisionat, generând semne de întrebare privind viitoarea direcţie în materie de politică monetară

demisie

Marton Nagy a demisionat joi, în mod neaşteptat, din funcţia de viceguvernator al Băncii centrale din Ungaria, generând semne de întrebare privind viitoarea direcţie în materie de politică monetară, relatează agenţia de presă Reuters, anunță MEDIAFAX.

Banca Naţională a Ungariei (NBH) a anunţat că Marton Nagy, care lucrează în instituţie din 2002 şi al cărui mandat urma să expire în septembrie 2021, a demisionat pentru a prelua o altă poziţie de conducere, fără a oferi detalii.

Citește și: Ministrul Justiției, reacție după decizia CSM: ‘La fel voi proceda și data viitoare’

Retragerea lui Marton Nagy, cel mai activ membru al Consiliului de administraţie la reuniuni ale investitorilor şi la conferinţe de presă, va lăsa un gol în elaborarea politicilor monetare.

Banca Naţională din Ungaria este condusă de guvernatorul Gyorgy Matolcsy, un aliat al premierului Viktor Orban. Membrii Consiliului Monetar sunt desemnaţi de Parlament, unde partidul premierului Viktor Orban, Fidesz, are o majoritate de două-treimi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.