Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Martor DNA în dosarul lui Neculai Onțanu amendat pentru lipsa de la auderi - Cristi Borcea, 'plimbat' la instanță degeaba

wall-street.ro
DNA - Directia Nationala Anticoruptie

Unul dintre martorii cheie ai DNA în dosarul fostului edil Neculai Onțanu a fost amendat, marți de judecătorii instanței supreme, pentru că nu a participat la ședința de judecată unde trebuia să fie audiat alături de Cristian Borcea, martor denunțător în acest caz.

Mai precis, instanța supremă l-a amendat pe Sorin Astratini, unul dintre martorii ai căror declarație stă la fundația cazului de corupție instrumentat de DNA pe numele fostului edil.

Citește și: Confruntare EXPLOZIVĂ - Neculai Onțanu, față în față cu denunțătorul său la ÎCCJ

Totodată judecătorii au stabilit ca pentru termenul de judecată din 29 octombrie Astratini să fie adus cu mandat de aducere cu însoțitor.

Soluția a fost dată după ce avocații din dosar au arătat că martorul DNA ar fi fost prezent ore bune în cursul dimineții în curtea instanței supreme, în schimb nu a mai fost de găsit când a început procesul.

Apărătorii au arătat că cei doi martori au acuzării, Borcea și Astratini, trebuie audiați la același termen de judecată, unul după celălalt, pentru a nu se crea timpul necesar vreunuia dintre cei doi de a lua la cunoștință de declarația celuilalt martor.

Astfel, explică avocații, în acest fel nu există riscul punerii de acord a declarațiilor între cei doi martori.

În altă ordine de idei, Cristian Borcea a fost adus de la penitenciar pentru a da declarații în dosar și a spus în fața instanței că va reveni oricând este solicitat, asta după ce la un termen anterior judecarea dosarului s-a amânat pentru că el era internat la unitatea spitalicească a penitenciarului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.