Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Martorii lui Iehova sunt acuzaţi că nu protejează copiii în faţa abuzurilor sexuale

Organizaţia Martorii lui Iehova nu le asigură minorilor protecţia necesară în faţa riscurilor de abuzuri sexuale în cadrul acestei congregaţii în Australia şi nici nu răspunde adecvat denunţurilor privind abuzurile sexuale asupra minorilor, relevă un raport guvernamental, transmite agenţia EFE, care preia un comunicat remis luni de comisia care a întocmit raportul.

Raportul este rezultatul audierilor realizate în iulie şi august 2015 la Sidney asupra cazurilor a două persoane care au fost victime ale abuzurilor sexuale pe când erau minori, precum şi pe baza declaraţiilor unor martori şi a unor experţi.

Citeşte şi: Stil MAFIOT. Vicepreşedintele ţării a BĂTUT şi RĂPIT un rival politic

Martorii lui Iehova funcţionează pe baza unor proceduri desuete, inclusiv pe baza unei reguli conform căreia trebuie să existe doi martori la o infracţiune, şi prevede sancţiuni interne lejere, care le permit autorilor abuzurilor să rămână în libertate, este concluzia Comisiei Regale pentru răspuns instituţional la abuzurile sexuale împotriva copiilor.

Autorii raportului au arătat că practica generală în interiorul organizaţiei Martorii lui Iehova este de a nu raporta la Poliţie cazurile de abuz sexual decât atunci când există constrângeri legale clare, lucru care demonstrează, potrivit documentului, un eşec grav în a asigura siguranţa şi protecţia copiilor din comunitate.

"Nu considerăm că Martorii lui Iehova reacţionează adecvat la cazurile de abuz sexual asupra copiilor", se arată în raport.

În document se subliniază că aşa-numita regulă a doi martori, care se aplică în toate cazurile în care sunt semnalate nereguli, nu a fost revizuită sau îmbunătăţită de la înfiinţarea organizaţiei, la sfârşitul secolului al XIX-lea.

Citeşte şi: SCANDAL în Japonia din cauza unui parc tematic. Patinoarul amenajat peste peştii congelaţi

Martorii lui Iehova se bazează şi aplică în mod inflexibil, în cazurile de abuz sexual, o regulă concepută acum peste 2000 de ani, lucru care dovedeşte o profundă neînţelegere a ceea ce presupune abuzarea sexuală a unui copil, arată experţii comisiei, care mai punctează că membrii organizaţiei cultivă neîncrederea faţă de autorităţile statului.

Reprezentanţi ai Martorilor lui Iehova nu au denunţat la Poliţie pe niciunul dintre cei 1.006 presupuşi agresori sexuali care au abuzat copii şi ale căror fapte au fost înregistrate de către organizaţie în Australia, din 1950 până în prezent, potrivit concluziilor raportului.

Sancţiunile prevăzute în sistemul disciplinar intern al martorilor lui Iehova nu sunt suficient de ferme. Un exemplu de sancţiune este mărturisirea crimei în faţa unui confesor, relatează agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.