Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mărturia tulburătoare a mamei al cărei bebeluș prematur ar fi fost aruncat de medicul care ar fi trebuit să-l salveze (Video)

Pinterest
nou nascut

Apar noi detalii tulburătoare despre cazul ginecologului de la Maternitatea Polizu urmărit penal pentru tentativă de omor calificat. Potrivit anchetatorilor, în 2019, medicul Florian Robe a declarat mort un bebeluș născut prematur, care era în viață.

Vezi și: Avocații medicului de la Polizu, după acuzația de omor calificat: 'A răspuns prompt la solicitările procurorilor și a oferit toate detaliile necesare'

Știrile ProTV și Euronews.ro relatează despre cazul copilului declarat mort la naştere și care apoi ar fi fost „aruncat într-o tavă” de către medicul Florian Robe, bebeluşul supravieţuind deşi nu i-a fost acordat niciun fel de asistenţă medicală. Dupe ce tatăl fetiței născute prematur a povestit trauma prin care a trecut familia sa, mama copilului relatează la rândul său cum medicul Robe a declarat nașterea drept avort spontan și i-ar fi înștiințat pe părinți că fetița nu a supraviețuit.

Declarațiile mamei fetiței născute prematur: „Toată lumea m-a făcut să cred că, peste noapte, copilul a înviat”

Marina Pletoiu, mama fetiței născute prematur în aprilie 2019, a declarat că, după ce a născut, medicul Florian Robe le-a spus părinților că fetița nu a supraviețuit și i-a încurajat „că sunt tineri și că vor mai putea face copii”. Mai mult, a pus-o pe femeie să semneze un certificat de constatare a decesului copilului. A doua zi, medicul le-a zis că fetița a dat semne că vrea să trăiască, iar tot personalul medical a încercat, în acea perioadă, să le transmită părinților că fetița a înviat peste noapte, în săptămâna Paștelui, relatează Euronews.ro.

Femeia a plecat cu copilul acasă, și după câteva luni, în septembrie 2019, la botezul ei, mama a aflat mai multe detalii de la nașa copilului, nimeni alta decât asistenta de la Polizu care a găsit copilul pe o tavă. În acea noapte, după ce a declarat copilul decedat, medicul ar fi trimis de trei ori copilul spre incinerare, însă cei de acolo au refuzat, pe motiv că fetița avea semne vitale.

Mama a spus că a acceptat situația ca atare și nu a mai interesat-o decât că e cu copilul, că se poate concentra pe creșterea ei. Părinții și-au făcut curaj să facă plângere în ianuarie 2022, după ce au mai auzit de situații asemănătoare și au hotărât că ar putea fi un exemplu.

Pusă într-o cutie cu capac și aruncată într-un sac

După naștere, fetița a fost pusă într-o cutie cu capac și aruncată într-un sac. 12 ore mai târziu, ea a fost găsită încă în viață de o asistentă care a anunțat un medic. A și filmat copilașul aflat în cutie, așa că procurorii au la dosar și dovezi video. Medicul susține că a crezut că fetița era moartă, deși mărturiile strânse de anchetatori îl contrazic, relatează Știrile ProTV.

Imaginile au fost filmate în 2019 de o asistentă a Maternității Polizu. Femeii i s-a spus să le predea medicilor legiști trupul unui făt. Șocată, a văzut că fetița fusese înghesuită într-o cutie și pusă într-un sac. Certificatul ei de deces fusese deja semnat și de mama ei.

Totul s-a întâmplat în săptămână Paștelui. Mama a fost trimisă de la Pitești la Maternitatea Polizu, cu risc de avort. De gardă era medicul ginecolog Florian Robe, care a dus-o într-o sală de tratamente, nu una de nașteri. Conform protocoalelor, asta ar fi procedura în cazul unui avort.

Acolo a venit pe lume fetița, dar medicul i-a spus mamei imediat după naștere că nu are semne vitale. 12 ore mai târziu însă, copila a fost găsită în viață, în sac. Atunci când colegii săi au început lupta pentru salvarea ei, medicul a fost nevoit să revină la mamă și să-i spună că fetiță trăiește.

Medicul i-a spus asistentei: „Adu-l la mine să-i tai din buric, ca să moară”

Marina Pletoiu, mama fetiței: "Toată lumea m-a făcut să cred că, peste noapte, copilul a înviat, că este o minune. În dimineața aceea, de 25 (aprilie 2019, n.r.), la 09.30, a venit doctorul și m-a luat așa, cumva, de gât și m-a pus să mă așez pe pat. Era conștient că pot avea un șoc și mi-a spus: „Copilul dă semne că vrea să trăiască”".

După șocul inițial, au urmat cinci luni de coșmar în care copila a stat la incubator. Abia după aceea mama a aflat adevărul de la asistenta care găsise copila în cutie.

"Nu a vrut să-mi spună, dar nu putea trăi cu minciuna aceasta, să zic așa. Mi-a povestit că în dimineața de 25 aprilie, intrând de servici a mers în camera în care ele strâng acolo gunoaie, să meargă să ia gunoaiele să le arunce. Într-o caserolă a zis că ar fi auzit un foșnet. A luat capacul de la caserola aceea, deja sacul se mișca, a deschis sacul, deja fetița a început să plângă când ea a deschis sacul și, vă dați seama, că a rămas uimită. A sunat pe doctorul Robe, i-a spus că este un copil care plânge într-un sac. Acesta, fără scrupule, îi spune: „Adu-l la mine să-i tai din buric, ca să moară”", a relatat Marina Pletoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.