Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mărturia soției unui pacient care a murit la Marius Nasta în urma unei infecții nosocomiale: Am aflat de bacterie abia după ce s-a făcut necropsia

www.pixabay.com
medici, spital, operație

Claudia Oprănescu, sotia unui pacient care a decedat la spitalul Marius Nasta ca urmare a complicatiilor survenite in urma infectiei cu acinetobacter, sustine că nu a fost informata de infectie. Mai mult, femeia spune ca nu a fost anuntata de medici nici când barbatul a murit.

„Nu ne-au zis de nicio bacterie. Am aflat de bacterie abia după ce s-a făcut necropsia. De câte ori voiam să discutăm nimeni nu voia să discute cu noi. El a decedat la 7:10 dimineața și eu am ajuns acolo la ora 9 și el încă era în salon. Medicii treceau pe lângă mine și nu m-a anunțat nimeni nimic. Ne spuneau noua să ne echipăm cu halat, botoșei, mască și dânșii fie medici, asistenți, infirmiere, ei ieșeau din blocul operator, ATI de la septici afară în nămol, pământ și se întorceau la fel”, a declarat femeia pentru Digi24.

Citeste si Doru Bușcu, scrisoare deschisă către șeful SRI: Serviciul secret pe care îl conduceți urmează să-mi facă de 'petrecanie'

„Au lipsit ba mănuşile, ba dezinfectanţii. Vin cu săpun de acasă, cumpără mănuşi de la Carrefour. Din cauza neaprovizionării cu materiale sanitare și de curățenie au fost cauzele care au favorizat apariția acestei infecții”, spune medicul Gilda Popescu, potrivit sursei citate.

Pe de alta parte, managerul spitalului spune ă asteapta rezultatele anchetei DSP pentru a se stabili unde este greseala.

„Cred că nu e momentul să stabilim vinovați, ci să facem lucruri. Cu cei din echipa DSP asta facem: stabilim un șir de evenimente pentru a vedea unde, dacă au fost probleme în modul în care au fost îngrijiți pacienții. După anchetă vom trage concluzia dacă am greșit cu ceva și unde trebuie să reparăm greșeala”, a declarat Beatrice Mahler, manager la Instititul Marius Nasta, pentru Digi24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.