Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mărturia unui primar din Spania: Cum a refuzat MAE ajutorul pentru organizarea alegerilor

primar_spania

Primarul unui oraş din Spania în care trăiesc 10.000 de români a luat de trei ori iniţiativa pentru a oferi sprijin României în organizarea alegerilor. Ministerul Afacerilor Externe a refuzat ajutorul, fapt dovedit prin documente de primarul spaniol.

„Noi, nu doar o dată, nu de două ori, ci de trei ori, concret în datele de 8 septembrie, 18 septembie şi astăzi, pentru a se putea organiza a doua rundă de alegeri de duminică, am pus la dispoziția Ambasadei notificarea că noi suntem la fel ca întodeauna dispuşi să punem la dispoziţia autorităţilor române un colegiu şcolar în timp record. Nu înţelegem de ce a fost eliminată dorinţa noastră pentru ca vecinii noştri români să poată vota în interiorul localităţii lor”, a declarat pentru Digi24 Pedro Rollan Ojeda, primarul din Torrejon de Ardoz.

Cum numarul românilor din oraş este mare, la scrutinurile precedente a fost organizate secţii de votare în Torrejon de Ardoz.

„Așa că ar fi fost logic din partea Guvernului României să le ofere facilități oriunde ar fi ei pentru a putea să își exprime dreptul de vot. Să le ofere facilități, care sunt foarte simple. Este vorba despre facilitatea apropierii, astfel ca românii să poată vota în orașul în care au decis să se stabilească”, mai spune primarul.

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.