Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MĂRTURIE DURĂ la CAB în dosarul campaniei din 2009 a lui Băsescu - 'La indicarea doamnei Udrea, i-am înmânat un plic ce conținea probabil bani...'

hrituc

Curtea de Apel București l-a audiat marți pe fostul consilier prezidențial al lui Traian Băsescu, Cristian Hrițuc, în legătură cu activitățile acestuia legate de promovarea fostului șef al statului în timpul campaniei prezidențiale din anul 2009.

Acesta a povestit judecătoarei Claudia Jderu, cum a pus umărul pentru campania lui Băsescu și a oferit detalii profunde, inclusiv cum Elena Udrea i-ar fi înmânat un plic ce probabil conținea bani în numerar pentru plătirea nefiscalizată a unor servicii.

„Am fost voluntar în pregătirea campaniei electorale din 2009 pentru președinte în funcție, Traian Băsescu. Eu eram responsabil de organizarea evenimentelor din punct de vedere tehnic tehnic. Eram într-un fel antemergător, în sensul că mă deplasam anterior unui eveniment și mă ocupam de tehnic. Eram foarte implicat și la data faptelor aveam și calitate de membru de partid, la tineret”, a declarat martorul.

El a povestit cum campania „a fost pregătită de doua echipe, una a echipei din sediul din Modrogan și una a presedintelui, cu sediul în centrul vechi”.

„Mă deplasam dimineața la sediul partidului, discutam și stabileam pașii de urmat în echipa tehnica și apoi mă deplasam la sediul din centrul vechi. Acțiunile celor doua echipe erau coordonate. Dintre inculpatii din prezenta cauza am întâlnit la sediile celor doua echipe pe doamna Udrea și pe Ioana Băsescu. Aceasta din urma trecea din când în când pe acolo, fără sa fie în vreun fel implicată. De fapt, ne aducea sendvisuri și cafele. Domnul Tarhon fiind membru de partid, ar fi putut trece pe la sediile echipelor întrucât așa de obișnuia, respectiv membrii de partid ajutau la derularea camp electorale. Nu pot afirma ca l-am văzut pe acesta la vreunul dintre cele doua sedii”, a mai explicat martorul.

El mai spune că Elena Udrea „coordona o mare parte din activitatea personalului de la sediul din Centrul Vechi”.

„Aceasta nu era cea care decidea de una singura, de vreme ce lucrurile trebuiau sa fie convenite cu echipa din Aleea Modrogan. Vicențiu Lorent este prietenul meu, îl cunosc de mulți ani. Știu că firma acestuia (nu cunosc ce calitate avea) a prestat servicii de filmare și transmisie live pe un site făcut special în acest scop. Nu cunosc denumirea firmei sale.

Îl cunosc pe Cătălin Băncilă, știu că avea o firma de panotaj și că a prestat servicii prin intermediul acestei firme încadrul camp electorale.

Știu ca au existat întârzieri la plata, Băncilă contactându-mă în leg cu aceste probleme. De altfel, astfel de lucruri erau uzuale într-o campanie electorală. La un moment dat, Băncilă a venit la sediul din centru vechi și eu, la indicarea doamnei Udrea, i-am înmânat un plic ce conținea probabil bani numerar.

Nu cunosc despre ce suma era vorba. Bănuiesc că în plic se aflau bani. Știu ca Ștefan Lungu a fost implicat și el în campania electorală. S-a ocupat de primul eveniment din campanie si de partea de grafica din materiale publicitare.

Nu cunosc dacă acesta făcea doar machete sau și alte produse, știu însă că avea un birou la sediul din centrul vechi.

Pe Ana Maria Topoliceanu am văzut-o la sediul din centrul vechi, însă nu știu care era rolul acesteia în cadrul echipei”, s-a mai confesat Hrițuc în fața judecătoarei Jderu.

Procurorul DNA i-a pus mai multe întrebări lui Cristian Hrițuc pentru ca acesta să explice în clar sursa banilor dați la plic și cine a comandat în mod expres un astfel de virament.

„Fondurile financiare pentru campanie, proveneau din cotizațiile membrilor, din sponsorizări, exista un cont special și se lucra în trezorerie. Cred că la momemntul respectiv trezorier era domnul Albu. Cu siguranță, nu doamna Udrea”, a spus Hrițuc.

Atât DNA cât și avocații au insistat ca Hrițuc să spună cu claritate sursa acelor bani din plicul dat lui Băncilă.

„Nu cunosc sursa banilor din plicul pe care l-am înmânat lui Băncilă. Din presă, știam că doamna Udrea și soțul său ar fi finanțat campania electorală, eu personal nu știu”, și-a încheiat martorul declarația.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.