Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mărturie EMOȚIONANTĂ a unei asistente de la un spital COVID-19: 'Pacienții ne recunosc după voce'

Europa FM
doctor medic spital

O asistentă de la Spitalul de Boli Infecțioase Alba Iulia își povestește experiența de o lună de când prima pacientă confirmată cu noul coronavirus a intrat în spital: Pacienții „ne pot recunoaște după voce. Vocea nu poate fi îmbrăcată”.

Asistenta scrie pe Facebook că la o lună de când prima pacientă confirmată cu noul coronavirus, „Doamna G”, a trecut pragul spitalului, mulți alții au cunoscut cadrele medicale ca fiind „acei oameni care arată toți la fel: oamenii fără fizionomie, îmbrăcați în alb, galben, gri sau ce culoare mai au costumele salvatoare, pe care le iubim și le urâm în același timp”, scrie Mediafax.ro.

„Am fost surprinsă astăzi când, intrând într-unul dintre saloane, unul dintre pacienți, am să-l numesc Domnul iubitor de literatură, m-a întrebat : .Pe moment, uitând de situația în care ne aflăm, mi s-a părut ciudată întrebarea. Eu îl cunosc pe Domnul iubitor de literatură. El, cum de nu mă recunoaște? În mod normal, în , lumea ne cunoștea. Nu trebuia să se întrebe oare cine este astăzi sub acel costum, mască, ochelari. . Însă, vremurile sunt altfel, totul s-a schimbat (și nu neapărat în bine). Nimic nu mai este la fel și nostalgia ne cuprinde vrând, nevrând. Îmi este atât de dor de normalitate! I-am răspuns: . . Atunci am realizat că iată, lumea ne poate recunoaște după voce. Vocea nu poate fi <îmbrăcată>. Ea rămâne aceeași, caldă și plăcută (vreau să cred eu), încurajatoare și poate să aducă speranță în inimile pacienților. Vocea este atuul nostru, alături de mâinile care, așa cum sunt ele, îmbrăcate cu 3 perechi de mănuși, pot aduce o mângâiere... Mănușa nu împiedică gestul și nici simțul”, scrie asistenta.

Citește și: Joia Mare, ziua în care se înroșesc ouăle - Tradiții și obiceiuri

Aceasta adaugă că privirea nu crede că poate fi zărită de pacienți, însă aceștia pot auzi glasul cadrelor medicale și le pot simți mângâierea.

Asistenta mai povestește despre o altă pacientă, „Doamna care îl iubește pe Dumnezeu”, care nu a fost zi să nu le spună asistentelor că se roagă pentru ele.

„Cum spuneam mai sus, nici pacienții nu sunt la fel, așa cum nici personalul medical nu este la fel. De fiecare parte există plusuri și minusuri, de fiecare parte există mulțumiri și dezamăgiri. Cât despre noi, cadrele medicale din secția în care îmi desfășor activitatea, pot să vă spun că suntem în primul rând sănătoși, suntem mai curajoși față de momentul în care am cunoscut-o pe draga Doamna G, cea cu care am împărțit atât neliniștea cât și cafeaua și felia de tort , suntem mai siguri pe noi și trăim cu speranța că o să reușim să depășim cu bine această perioadă. Am învățat multe "din mers", am încercat să ne adaptăm situației, astfel încât atât noi, cât și pacienții noștri să fim în siguranță”, adaugă asistenta.

Aceasta atașează postării o fotografie în care o parte a colectivului secției de Boli Infecțioase din Alba Iulia apare „în civil”, fără combinizon și mască, fără ochelari de protecție sau viziere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.