Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mărturiile medicilor din Moldova care au fost vaccinați anti-COVID-1

Deschide.md
vaccinare Moldova

Doar 303 reacţii adverse uşoare şi medii s-au înregistrat în primele zece zile de la administrarea vaccinului AstraZeneca. Printre acestea se numără febra, durerile locale şi slăbiciunile. Medicii imunizaţi susţin că se simt bine şi aşteaptă să facă şi rapelul Publika.md.

Până acum, la spitalul din Bălţi s-au imunizat 480 de angajaţi medicali din 1600.

"Am avut dureri musculare neînsemnate care nu mi-au afectat activitatea şi am avut o uşoară suprafebrilitate. Aveam o temperatură confortabilă la care puteam să lucrez", a menționat Ala Condrea, vicedirectorul Spitalului din Bălţi.

La spitalul Raional din Ungheni s-au vaccinat aproape jumătate dintre cadrele medicale.

"Din colectivul de medici de 75 de oameni s-au vaccinat 40. Ne vaccinăm pe etape, deoarece trebuie şi să lucrăm, deoarece avem foarte mulţi pacienţi cu COVID. Dintre cei care au fost vaccinaţi, majoritatea au avut febră în primele zile, au avut erupţii, dar a trecut", a spus Vladimir Popovici, director interimar al Spitalului din Ungheni .

La Spitalul Raional din Cantemir s-au înregistrat doar câteva reacţii adverse de gravitate medie.

"Din totalul de 130 de persoane vaccinate au fost opt cazuri de gravitatie medie uşoară. Cu febră de până la 39 în decurs de o zi. Eu nu am avut complicaţii, am avut doar durerii în locul vaccinării, cefale", a precizat Nicolae Guțuleac, vicedirectorul Spitalului din Cantemir.

Autorităţile ţin evidenţa tuturor reacţiilor adverse înregistrate la cei aproximativ 11 mii de angajaţi medicali vaccinaţi.

"Au fost înregistrate total 303 evenimente post vaccinare. Recţiile se evaluează ca uşoare şi foarte uşoare. Reacţii medii cu febră mai mare sunt în investigaţii. La două persoane au fost excluse deoarece au coincis cu caz de infecţie COVID-19", a declarat Laura Țurcan, medic epidemiolog, ANSP.

Campania de vaccinare din ţară a început în două martie. Mai întâi au fost imunizate cadrele medicale din prima linie, cu vaccinurile AstraZeneca, donate de România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.