Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MĂRTURIILE premierului Viorica Dăncilă: A spus, la Antena 3, de ce nu a picat Guvernul și a vorbit despre DEMISIE

dancila

Viorica Dăncilă a vorbit, marți seara, la Antena 3, despre presiunile la care a fost supusă în 2018. Dăncilă i-a arătat cu degetul pe liderii PNL, care i-au făcut plângere pentru înaltă trădare, dar și pe Klaus Iohannis, care i-a cerut de șapte ori demisia. Premierul a anunțat că nu va renunța la funcție.

”Țara nu poate fi ajutată cu un război români contra români. A fost o bătălie care nu s-a bazat pe lucruri logice, pe argumente. 2018 a fost unul dintre cei mai agitați ani. Cred că niciodată un premier nu a fost mai atacat și nu s-a încercat de atâtea ori ca activitatea guvernamentală să fie împiedicată să își atingă obiectivele. Eu cred că anul 2018 putea fi un an mai bun dacă există consens, dacă se înțelegea că dincolo de război mai importantă e țara și acest război să nu îl exportăm la Bruxelles. Din păcate, în 2018 s-a întâmplat acest lucru. Mai mult, ați vorbit despre Israel, despre acea plângere penală care a adus România într-un con de umbră.

Citește și: Vești proaste pentru Simona Halep! Va pierde locul 1. Cine îi va lua locul

Nu e plăcut să ai o plângere de înaltă trădare, dar știam că nu sunt vinovată. În acel moment nu m-am gândit la mine. Știam că e o acuzație nefondată, dar m-am gândit la modul în care va fi privită România și mă gândeam ca partenerii noaștri strategici să nu fie influențați de această abordare. Știam că voi ține mereu cu România și că nu aș fi în stare niciodată să îmi trădez propria țară. Dar acest lucru a arătat neputința unor oameni, caracterul unor oameni, care își spun lideri de partid și care au acționat prin plângeri penale, prin jigniri. Poporul român e onest și poate face diferența între bine și rău. Eu cred că este un prejudiciu imens adus României.

Nu au reușit pentru că nu generează încredere. Oamenii nu pot crede în cineva care face orice ca să ia puterea. Trebuie să facă ceva pentru oameni. Ei vor să facă ceva doar pentru ei. Dacă nu își vor schimba abordarea, simpatia oamenilor nu va merge către ei. Asta a împiedficat căderea guvernului. Apo a fost susținerea coaliției, a președintelui Dragnea, a președintelui Tăriceanu. Programul de guvernare a fost un alt motiv. Am fost și mai uniți să mergem împreună. Cu cât disperarea lor era mai mare ca să preia guvernarea, cu atât eram mai încredințați că suntem pe calea cea bună.

Citește și: S-a aflat! Cât câștiga noul antrenor al Simonei Halep, Thierry van Cleemput, comparativ cu Dareen Cahill

De 7 ori mi s-a cerut demisia. Nu puteam să dezamăgesc oameni. Nu puteam să dezamăgesc colegele și colegii, nu puteam să dezamăgesc femeile din România. Am înțeles că acest lucru se va mai repeta. Dar, m-a făcut mai puternică și să am mai multă încredere în mine. La început eram nedumerită. În niciun caz nu o să îmi dau demisia”, a spus Viorica Dăncilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.