Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mărturiile unui hacker politic care a răsturnat alegeri

Ecuadortimes.net
sepulveda

Aflat într-o închisoare din Bogota, în Columbia, hackerul Andres Sepulveda (31 de ani) le-a relatat unor jurnalişti cum a fost implicat timp de opt ani în acţiuni de manipulare a opiniei publice, de interceptare, de infiltrare şi de piraterie cibernetică la cel mai înalt nivel, relateaza Adevarul.

„Treaba mea era să fac publice activităţile murdare ale unor candidaţi, să efectuez operaţiuni de manipulare psihologică, de propagandă neagră, să lansez zvonuri, adică să fac toată partea sumbră a politicii pe care nimeni nu şi-o poate imagina“, mărturiseşte Andres Sepulveda.

Hackerul columbian susţine că a participat din umbră la campanii electorale din Nicaragua, Panama, Honduras, Salvador, Columbia, Costa Rica, Guatemala, Venezuela şi Mexic. În aceste ţări, el a călătorit mereu cu paşapoarte false, a operat la distanţă de staffurile de campanie şi a fost plătit doar cash.

Preşedintele Hondurasului, Juan Orlando Hernandez, ales în 2013, a beneficiat de serviciile sale, dezvăluie hackerul.

Cele mai răsunătoare dezvăluiri pun în lumină ascensiunea spre putere a preşedintelui mexican Enrique Pena Nieto.

Potrivit lui Selpuveda, firma lui Rendon a beneficiat, în timpul campaniei prezidenţiale din 2012, de 600.000 de dolari din partea Partidului Revoluţionar Instituţional (PRI) al actualului preşedinte al Mexicului pentru a submina campaniile adversarilor.

În acest sens, hackerul columbian manipula mediile sociale prin difuzarea unor informaţii false, infiltra viruşi în calculatoarele unor rivali politici şi le spiona telefoanele şi e-mailurile. După 12 ani de opoziţie, candidatul PRI a reuşit în cele din urmă să câştige alegerile prezidenţiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.