Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marturisiri incredibile. Cum se incurca fostul sef SPP in declaratiile despre Hrebenciuc

hrebenciuc

Fostul sef SPP Dumitru Iliescu, implicat in dosarul de trafic de influenta al lui Viorel Hrebenciuc, s-a incurcat in declaratiile privind culisele discutiilor lui cu nasul sau Viorel Hrebenciuc. Iliescu este acuzat ca i-ar fi dat informatii lui Hrebenciuc despre dosarele DNA si mandatele sale de ascultare.

Dumitru Iliescu a incercat sa explice culisele discutiilor sale cu Hrebenciuc, insa s-a incurcat in declaratii. El afirma ca a fost invitat la o discutie de pun procuror DNA pe care il cunoaste: "Cunosc un singur procuror la DNA, care m-a invitat la o discuţie". Insa, la nici cateva minute dupa aceasta afirmatie, Iliescu marturiseste cu totul altceva: "Vreau să vă spun că nu cunosc niciun angajat al DNA şi nici nu am o persoană de contact care să ţină legătura cu un funcţionar al DNA".

Fostul sef SPP a incurcat si alte detalii. El sustine ca l-a contactat pe Hrebenciuc sa ii ajute fiica sa se angajeze, dar ca fiica sa nu s-a mai dus. Apoi se contrazice si spune ca s-a dus dar nu i-a placut. Ca in final sa spuna ca nici nu isi aminteste ce au discutat. Confuzie sau munciuna?

"M-am întâlnit cu el. Domnul Hrebenciuc este naşul meu, este un om de familie, m-am văzut cu el, dar nu mi-a cerut aşa ceva. Am discutat cu domnul Hrebenciuc un aspect legat de angajarea fiicei mele, dar atât. M-a sunat pentru angajare, dar la o firmă privată, însă fiica mea nu s-a dus. M-am văzut de multe ori cu el. Nu mi-a cerut să-i spun dacă este interceptat .M-am întâlnit cu el, cum să nu, dar nu mi-a cerut aşa ceva.

N-am pe nimeni la DNA. Se puteau vedea conexiunile. Cunosc un singur procuror la DNA, care m-a invitat la o discuţie. Domnul Hrebenciuc nu m-a căutat pe mine, eu l-am căutat, că nu aveam unde să o angajez pe fiica mea. M-am văzut de mai multe ori cu Hrebenciuc, i-am spus că n-am unde să-mi angajez fata, care a fost în concediu de maternintate doi ani, şi mi-a spus ok, că o să încerce. Mi-a găsit la o firmă privată, a fost fiica mea acolo, nu i-a plăcut şi gata.

(...)Nu îmi mai aduc aminte ce am discutat, dar în niciun caz despre un angajat al DNA. Dacă se are această conexiune, să se facă public", a precizat Iliescu la B1 TV.

Pe langa toate aceste incurcaturi si contradictii, Dumitru Iliescu a mai facut o dezvaluire interesanta, a carei detalii nu au fost contradictorii. El marturiseste ca a discutat cu Hrebenciuc despre primarul Piatra Neamt Gheorghe Stefan zis Pinalti si despre televiziunea acestuia Giga TV. Interesant este ca Hrebenciuc este cercetat intr-un alt dosar DNA pentru ca ar fi intervenit pe langa membrii CNA si ar fi facut presiuni ca licenta de functionare suspendata a televiziunii Giga TV sa fie redata acesteia.

"Atunci am vorbit de Giga TV, nu mi-a cerut să-i dau de la DNA informaţii. (...) Nu ştiu când m-am văzut ultima dată. (...) Orice om îşi dă seamă când te cheamă la DNA că te monitorizează. Am avut o discuţie despre Pinalti, dar fără să am eu vreo informaţie de la DNA. La mine nu merge cu schimbul: îmi faci asta, îţi dau asta. Eu mă cunosc cu Hrebenciuc de 25 de ani, el e naşul meu, e o altă relaţie", a mai explicat Iliescu.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.