Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maru', dealerul care îi furniza droguri lui Vlad Pascu a fost trimis în judecată de DIICOT

Inquam Photos/Octav Ganea
Tudor Maru

Trei tineri din anturajul lui Vlad Pascu, şoferul de 19 ani aflat sub influenţa drogurilor care a omorât doi tineri în localitatea 2 Mai, au fost trimişi în judecată de DIICOT.

Este vorba de Tudor Duma, zis "Maru", şi fraţii Ştefan Ciprian Constantin şi Costin Anton Constantin, aflaţi în arest preventiv, acuzaţi de trafic de droguri de risc şi de mare risc, în formă continuată, deţinere de droguri de risc şi de mare risc în vederea consumului propriu, în formă continuată, şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

"Maru" îi furniza droguri lui Vlad Pascu, el fiind cel care a spart farmacia Spitalului Floreasca cu puţin timp înainte de a fi ridicat şi dus la DIICOT pentru audieri.

Conform DIICOT, în sarcina lui Tudor Duma s-a reţinut că, în perioada ianuarie - septembrie 2023, a cumpărat de la fraţii Constantin, în vederea traficării, diferite cantităţi de canabis, iar în luna aprilie a oferit participanţilor la o petrecere (inclusiv minori), aproximativ 10 grame metamfetamină cristal pentru consum. Totodată, el a deţinut la domiciliul său în vederea traficării o cantitate Fentanyl, drog de mare risc.

De asemenea, Tudor Duma a deţinut în vederea consumului propriu diferite cantităţi de canabis şi codeină (droguri de risc şi respectiv de mare risc), iar în luna iulie 2022 a fost depistat de un echipaj de jandarmi pe raza judeţului Constanţa, având asupra sa o cantitate de canabis destinată consumului personal. Actele de urmărire penală au mai relevat că Tudor Duma a deţinut la domiciliul său, fără drept, mai multe cartuşe, cu privire la care, în urma efectuării constatării tehnico-ştiinţifice balistice, s-a stabilit că este muniţie letală, supusă autorizării conform Legii 295/2004 (republicată) privind regimul armelor şi muniţiilor.

În sarcina fraţilor Ştefan Ciprian Constantin şi Costin Anton Constantin s-a reţinut că i-au vândut lui Tudor Duma droguri în vederea traficării, iar la data de 14.09.2023 au deţinut, în scopul comercializării, cantitatea de 844,59 grame canabis. Unul dintre ei a deţinut pentru consum propriu şi alte cantităţi de canabis, precum şi o ţigaretă conţinând acest drog.

Prin rechizitoriu s-a solicitat menţinerea măsurilor preventive adoptate în cauză, precum şi obligarea inculpaţilor la plata sumei de 30.000 lei cu titlul de cheltuielile judiciare avansate de stat.

DIICOT a dispus disjungerea materialului de urmărire penală şi continuarea cercetărilor faţă de un alt inculpat pentru infracţiunea de deţinere, fără drept, de droguri de risc în vederea consumului propriu, precum şi continuarea cercetărilor, într-un nou dosar, cu privire la infracţiunile de pornografie infantilă, influenţarea declaraţiilor şi şantaj.

Dosarul se va judeca la Tribunalul Bucureşti.

Într-un dosar separat, Vlad Pascu a fost trimis în judecată în luna octombrie de DIICOT, tot la Tribunalul Bucureşti, pentru consum şi trafic de droguri, alături de părinţii săi, Miruna Pascu - pentru de infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei şi Claudiu Pascu - nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

De asemenea, Vlad Pascu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă în legătură cu accidentul din 2 Mai, dosarul fiind înregistrat la Judecătoria Mangalia. O prietenă a lui Vlad Pascu le-a povestit procurorilor cum se desfăşurau petrecerile unde tinerii consumau mari cantităţi de droguri şi medicamente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.