Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MASACRU 15 militari, 11 civili şi 4 auxiliari ai armatei au fost ucişi în atacuri în nordul Burkinei Faso

truthunfold.com
Burkina Faso militari

Treizeci de persoane - 15 militari, 11 civili şi 4 auxiliari civili ai armatei - au fost ucise miercuri în atacuri asupra unor sate din nordul Burkinei Faso comise de presupuşi jihadişti, a anunţat joi Ministerul Apărării la Ouagadougou, citat de France Presse.

Miercuri la prânz, "populaţiile satelor Dambam, Guevara şi Tokabangou", situate la aproximativ zece kilometri de Markoye, în provincia Oudala, lânga graniţa cu Nigerul, "au fost ţinta unui atac al unor grupuri armate teroriste care au provocat moartea a 11 civili, au luat vitele sătenilor şi au incendiat proprietăţile", se arată într-un comunicat al ministerului.

"Alertată, o unitate a detaşamentului militar din Markoye", ce include şi voluntari pentru apărarea patriei (VDP, auxiliari civili), "a fost imediat desfăşurată", potrivit ministerului.

"Bilanţul acestui atac este de 15 militari şi patru VDP morţi, un soldat rănit şi mai mult de o duzină de terorişti neutralizaţi", se arată în comunicat.

Burkina Faso se confruntă regulat din 2015 cu atacuri jihadiste mortale, în special în regiunile nordice şi estice din apropierea Mali şi Nigerului, ţări care de asemenea se confruntă cu acţiunile ucigaşe ale jihadiştilor înarmaţi, potrivit Agerpres.ro.

Aceste atacuri, adesea asociate cu ambuscade şi atribuite grupurilor jihadiste afiliate grupării Stat Islamic (SI) şi Al Qaida, au făcut peste 1.500 de morţi şi au forţat peste 1,3 milioane de persoane să-şi abandoneze căminele.

La sfârşitul lunii iulie, un soldat din Burkina Faso şi "zeci" de jihadişti au fost ucişi în timpul unei operaţiuni a armatei menite să securizeze zona Madjoari din estul ţării, potrivit statului major.

Cel puţin zece persoane, inclusiv şapte VDP, au fost de asemenea ucise la mijlocul lunii iulie într-un atac în nordul Burkinei Faso.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.