Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Masacru etnic în Mali: Peste 110 morți, printre care copii și gravide

www.jpost.com
mali

Indivizi înarmaţi au masacrat peste 110 etnici fulani în centrul statului african Mali, informează Reuters, citând declaraţia primarului oraşului Bankass, Moulaye Guindo, potrivit Agerpres.

Citește și: Traian Băsescu, vești PROASTE pentru Liviu Dragnea: Tudorel Toader nu-i poate rezolva problema

Acesta este atacul cel mai sângeros din istoria recentă a regiunii. Bărbaţi echipaţi în vânători tradiţionali au atacat localităţile Ogassagou şi Welingara, nu departe de Bankass, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 04:00 GMT, a explicat primarul.

Potrivit acestuia, "satul Ogossagou a fost devastat total". Cele 110 persoane ucise erau din acest sat. Primarul nu a putut să furnizeze niciun bilanţ privind cealaltă localitate atacată, Welingara, mulţumindu-se să declare că există morţi şi acolo.

Potrivit New York Times, printre victime sunt copiii și femei gravide

"Jandarmii continuă să numere cadavrele. Ei tocmai mi-au spus că au găsit 110 corpuri până în prezent şi că numărătoarea continuă", a mai spus el.

Aceste atacuri au survenit în timp ce o misiune a Consiliului de Securitate al ONU este în vizită în Mali pentru a încerca să găsească soluţii la violenţele care au făcut sute de victime civile anul trecut în această ţară.

Un locuitor din Ogossagou a declarat, sub rezerva anonimatului, că atacul survenit la primele ore ale dimineţii de sâmbătă pare să fi avut loc ca represalii la o ambuscadă întinsă de un grup islamist afiliat Al Qaida, în cursul căreia 23 de soldaţi au fost ucişi.

La 17 martie, presupuşi jihadişti atacaseră şi ocupaseră pentru scurt timp o bază a armatei maliene situată în localitatea Dioura, în regiunea Mopti, în centrul ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.