Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Masacru fără margini în Israel! 40 de bebeluşi au fost uciși și decapitați în kibuţul Kfar Aza

MSN
israel razboi

Masacru fără margini în Israel! 40 de bebeluşi au fost uciși și decapitați în kibuţul Kfar Aza

Ministerul israelian de Externe anunţă că 40 de bebeluşi au fost ucişi - iar unii au fost decapitaţi - de către combatanţi din cadrul grupării islamiste palestiniene Hamas în kibuţul Kfar Aza, relatează Reuters, orori confirmate de armata israeliană CNN, anunță news.ro.

Ministerul a postat pe X un reportaj realizat de către postulisraelian I24 News.

Jurnalişti de la postul I24 News prezintă în acest reportaj, la faţa locului ce au descoperit în kibuţ luat cu asalt de Hamas.

La patru zile de la atacurile teroriste ale Hamas în Israel, militari din Tsahal (armata israeliană, IDF) şi jurmaliţti inernaţionali au descoperit marţi oroarea care a lovit sâmbătă dimineaţa kibuţurile Kfar Aza et Beeri, în Israel, la doar câţiva kilometri de bariera de securitate care-l desparte de Fâşia Gaza.

Cele două localităţi au fost luate cu asalt de către gruparea islamistă, care a lăsat în urma sa cadavre.

Reuters scrie că presa străină a fost autorizată marţi de către forţele israeliene să intre în kibuţul Kfar Aza, asupra căruai au preluat controlul în ultimele zile.

”N-am văzut niciodată aşa ceva în toată viaţa mea. Vezi bebluşi, mame, taţi în camerele lor, în buncărele lor de protecţie şi cum i-au ucis teroriştii”, declară Reuters maioriul israelian Itaï Virov.

”Acesta nu este un război, nu este un câmp de luptă. este un masacru, este o activitate teroristă. N-am văzut niciodată aşa ceva în toată viaţa mea”, repetă el.

”MIROSUL MORŢII”

Declaraţiile militarului sunt confirmate de către jurnalişti internţaionali, inclusiv Maël Benoliel, de la i24 News.

”Îmi va fi extrem de dificil să vă descriu oroarea pe care am văzut-o (...). Vorbim despre case arse cu familii întregi ucise înăuntru, despre femei şi despre copii cărora li s-a tăiat capul. Vorbim despre zeci de morţi numai aici. Domneşte aici un miros al morţii (...). Este apocaliptic”, povesteşte jurnalistul Maël Benoliel de la I24 News, şocat.

Militari israelieni scoteau marţi din kibuţ corpurile victimelor şi ale unor teroriţti din Hamas.

Potrivit unor mesaje postate pe reţele de socializare în Israel, în total 40 de bebeluşi au fost asasinaţi de combatanţi din Hamas, iar unii dintre ei au fost decapitaţi.

Potrivit armatei israeliene, 70 de membri ai Hamas au luat cu asalt Kfar Aza.

100 DE MORŢI LA BEERI

În apropiere, aceleaşi scene de oroare se repetă în kibuţul Beeri.

”Peste 100 de persoane” au fost ucise în acest kibuţ, potrivit ONG-ului Zaka, care a participat la recuperarea cadavrelor.

”Ei (combatanţii Hamas) trăgeau în toată lumea”, ”au asasinat cu sânge rece copii, bătrâni, pe toată lumea”, denunţă un purtărtor de cuvânt al ONG-lui, Moti Bukjin.

Sâmbătă în zori, după ce au trecut de bariera de securitate pe care israelul o considera ”impenetrabilă”, sute de combatanţi Hamas au luat cu asalt localităţi istraeliene în sudul ţării, în care au ucis prin împuşcare oameni, din casă în casă, sau i-au răpit pentru a-i duce în Fâşia Gaza.

Israelul bombardează intensiv Fâşia Gaza de atunci încoace.

Premierulisraelian Benjamin Nétanyahou a anunţat luni seara pregătirea, ca represalii, a unui ”atac masiv”.

FEMEI, COPII ŞI BĂTRÂNI ”MĂCELĂRIŢI BRUTAL” ÎN SUDUL ISRAELULUI, ACUZĂ ARMATA ISRAELIANĂ

Combatanţi Hamas au comis un ”masacru” în Kfar Aza, în sudul Israelului, în atacurile din weekend, în care femei, copii, bebeluşi şi bătrâni au fost ”măcelăriţi brutal aşa cum acţionează Statul Islamic”, denunţă marţi seara, la CNN, armata israeliană.

Armata subliniază că nu poate confirma numărul persoanelor ucise şi că nu intră în detalii cu privire la feleul în care au fost ucise aceste persoane.

”Suntem conştienţi de actele odioase de care este capabil Hamasul”, dă asigurări armata israeliană.

Ea reacţionează în urma unui reportaj i24 News, potrivit cărora militari care au sosit la Kfar Aza au descoperit atrocităţi.

Un general israelian a vorbit marţi la CNN despre momentul în care militarii au descoperit cadavre în kibuţul Kfar Aza.

”N-am văzut aşa ceva în cei 40 de ani de carieră. Nu mi-am imaginat niciodată în 40 de ani de carieră aşa ceva”, a denunţat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.