Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Masacru în Irak: 11 persoane, executate pentru terorism

Al Jazeera
Irak kurdistan kirkuk

Autorităţile irakiene au executat 13 persoane, dintre care 11 condamnate pentru fapte de terorism, a anunţat luni într-un comunicat Ministerul Justiţiei, relatează AFP. Cele 11 persoane fuseseră condamnate pentru 'atentate cu maşină capcană', 'asasinarea unor membri ai forţelor de securitate' şi 'răpiri', se precizează în comunicat, conform Agerpres.

Celelalte două persoane au fost executate pentru infracţiuni de drept comun. Acestea sunt primele execuţii de la începutul anului în Irak, potrivit organizaţiei Amnesty International. În 2017, cel puţin 111 persoane au fost executate prin spânzurare în Irak, potrivit aceleiaşi surse. Pe 15 decembrie, 38 de jihadişti condamnaţi la moarte pentru 'terorism' au fost executaţi prin spânzurare în închisoarea din Nassiriya (sud). Trei luni mai devreme, 42 de jihadişti fuseseră executaţi în acelaşi mod.

Irakul este cu regularitate criticat de diplomaţi, experţi şi organizaţii pentru drepturile omului care denunţă numeroasele condamnări la moarte pronunţate aproape zilnic de tribunalele antiteroriste. Circa 20.000 de persoane au fost arestate în timpul contraofensivei lansate de trupele irakiene împotriva jihadiştilor Statului Islamic, care au preluat controlul asupra unei părţi a ţării în 2014. Numeroase procese în cazul acestora s-au încheiat cu condamnări la moarte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.