Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Masacrul din Bangladesh: Numai Ne-musulmanii au fost uciși

www.operationworld.org
Bangladesh

Un supravieţuitor localnic al carnagiului comis vineri noaptea de jihadişti într-un restaurant din capitala Bangladesh-ului, Dhaka, a povestit agenţiei France Presse că atacatorii i-au cruţat viaţa doar pentru că era musulman, iar acum se simte traumatizat de ţipetele victimelor masacrate cu lovituri de macete. 

Atacatorii le-au spus de la început ostaticilor că numai cei care nu sunt musulmani vor avea de suferit, afirmă localnicul care a cerut să nu i se divulge identitatea. 'M-au luat împreună cu doi dintre colegii mei şi ne-au obligat să ne aşezăm, cu capul pe o masă (...) M-am rugat la Allah, cu capul aplecat. Am vomitat de mai multe ori. Ne-au avertizat să nu ridicăm capul, dar la un moment dat l-am ridicat puţin şi am văzut pe podea un corp plin de sânge', povesteşte supravieţuitorul. 

El nu a crezut că va scăpa cu viaţă în cele 11 ore cât a durat acest coşmar în noaptea de vineri spre sâmbătă, timp în care au fost masacraţi cu arme albe 20 de ostatici, dintre care 18 străini, majoritatea italieni şi japonezi. 

'Am auzit multe ţipete, plânsete şi focuri de armă în primele minute. Apoi a fost o lungă pauză. Către miezul nopţii, am auzit alte focuri de armă şi după aceea din nou acalmie. Nu era electricitate, dar puteam să văd câţiva clienţi din Bangladesh lângă noi la o altă masă. Toată lumea tăcea', îşi aminteşte supravieţuitorul. 

'Mai târziu în noapte, (atacatorii) ne-au întrebat dacă mâncăm, pentru că este Ramadanul. Am spus 'da' şi ne-au adus mâncare, astfel încât să putem mânca înainte de răsărit. Am putut să mănânc foarte puţin şi să beau apă. Tot timpul i-am văzut ducând arme şi macete. Treceau dintr-o încăpere în alta, nu se aşezau deloc', povesteşte el în continuare. 

'Atunci când şi-au dat seama că trupele vor lua cu asalt clădirea, au venit pentru ultima dată în încăperea noastră şi ne-au spus să nu pătăm numele islamului, să fim buni musulmani. Au ieşit din încăpere şi am auzit focuri de armă prelungite. Câteva minute mai târziu, totul a încetat', îşi încheie relatarea supravieţuitorul masacrului revendicat de gruparea Statul Islamic, dar despre care autorităţile locale afirmă că a fost comis de o grupare jihadistă din Bangladesh, denumită Jamaat-ul-Mujahideen. Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.