Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Masacrul din Orlando: Trăgătorul a tras 200 de gloanţe pentru a ucide 49 de persoane

cnn.com
masacru sua

Autorul masacrului comis în iunie într-un club gay din Orlando, în Florida, a tras circa 200 de gloanţe pentru a ucide 49 de persoane, a indicat luni un ziar local, citând raportul Institutului medico-legal, potrivit AFP. 

Această cifră de 200 nu ia în calcul gloanţele care au rănit alte 53 de persoane, conform raportului Institutului medico-legal din comitatul Orange, citat de cotidianul Orlando Sentinel. 

Contactat de AFP, institutul a declarat că va da publicităţii marţi un comunicat exhaustiv privind autopsiile victimelor. 

Autorul masacrului, Omar Mateen, un cetăţean american de origine afgană care jurase credinţă grupării jihadiste Statul Islamic (SI), a atacat clubul gay Pulse la 12 iunie în jurul orei locale 02:00 (06:00 GMT), echipat cu o puşcă de asalt şi un pistol. 

Poliţia a încercat să negocieze cu Mateen trei ore, iar în jurul orei 5:00 a decis să ia cu asalt clădirea în care se baricadase autorul masacrului şi l-a împuşcat mortal. 

Trăgătorul dispusese de versiunea civilă a unei puşti de asalt militare deosebit de letală. 

La mai puţin de o lună după acest masacru, la 7 iulie, un lunetist a deschis focul asupra unor poliţişti la Dalas (Texas,sud), împuşcând cinci dintre ei. 

La 17 iulie, un alt individ a luat la ţintă poliţişti la Baton Rouge (Louisiana, sud) şi a împuşcat trei agenţi înainte de a fi ucis. 

Candidata democrată la Casa Albă, Hillary Clinton, a promis să consolideze - dacă va fi aleasă - legea privind deţinerea de arme, în special înăsprind controalele asupra antecedentelor cumpărătorilor şi legiferând limitarea vânzărilor de "arme de război", ca puştile de asalt. 

Rivalul său republican Donald Trump critică această poziţie şi apără dreptul cetăţenilor de a poseda şi a purta arme, garantat de Amendamentul 2 al Constituţiei. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.