Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Masajul terapeutic – o mulțime de beneficii în tratamentul mai multor afecțiuni

Spitalul Sfântul Sava
Spitalul Sfantul Sava refacere fizioterapie kinetoterapie

Masajul terapeutic este parte a tratamentului unei afecțiuni diagnosticate de medic și se efectuează de specialiști în fizioterapie. Există mai multe tipuri de masaj terapeutic, în funcție de tehnica aplicată, dar și de afecțiunea pe care o țintește.

Masajul ortopedic, drenajul limfatic, terapia neuromusculară, terapia cranio-sacrală, masajul decontractant, masajul tonifiant sunt doar câteva dintre discipline.

Masajul terapeutic nu trebuie confundat cu masajul de relaxare, deși, unul dintre benficiile terapiei prin masaj este și relaxarea neuro-musculară, care creează o stare de bine și de reducere a stresului.

Masajul terapeutic stimulează circulația sângelui, ceea ce înseamnă că organele vitale primesc mai mult oxigen și substanțe nutritive. De asemenea, stimulează fluxul limfatic, astfel antrenând activitatea de apărare a organismului.

În afecțiunile musculare, masajul terapeutic relaxează mușchii suprasolicitați, reduce spasmele și contracțiile musculare. Sunt situații în care contractarea unui mușchi al spatelui ne pun în imposibilitatea de a ne mișca, uneori durerea fiind acută chiar și în timpul mișcărilor pentru respirație. În aceste situații, masajul terapeutic împreună cu terapia cu ajutorul unor echipamente inovative reprezintă soluția.

content-image

Pacienții care suferă de afecțiuni locomotorii și care urmează un program de recuperare medicală, au zilnic un program de masaj terapeutic inclus în tratament, pentru  creșterea mobilității articulațiilor și pentru recuperarea mușchilor atrofiați pe durata lungilor perioade de repaus impuse de intervenții chirurgicale sau imobilizări în urma unor fracturi.

Prin masajul terapeutic, se reduce durerea, fiind complementar în terapia durerii aplicată cu success în Spitalul de Recuperare Medicală Sfântul Sava din Pantelimon, Ilfov. Aici activează 40 de specialiști în fizioterapie și kinetoterapie, în cea mai mare bază de tratament de specialitate din România. Tratamentul se face cu internare, în saloane cu 2 și 3 paturi, cu supraveghere permanentă, inclusiv prin sistem video intern și cu medic de gardă 24 de ore din 24. În funcție de patologii, pacienții au mai multe ședințe de terapie pe zi, fără întrerupere în zilele de sărbătoare legală.

Cei 40 de fizioterapeuți și kinetoterapeuți se ocupă de maximum 118 pacienți, capacitatea maximă de internare a Spitalului Sfântul Sava. În aceste condiții, este evident că atenția pe care terapeuții o acordă fiecărui pacient în parte este la nivel maxim, astfel explicându-se și rezultatele clinicii, cele mai bune în recuperare medicală.

content-image

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/

http://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/

https://spitalulsfantulsava.ro/fizioterapie/

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.