Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Obligativitatea purtării măștii de protecție pe stradă ar putea fi reintrodusă în jurul școlilor

Top Congo
masca protectie

Şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă în care se va discuta despre o posibilă introducere a obligativităţii purtării măştii de protecţie pe o rază de 50 sau 100 de metri în jurul şcolilor va avea loc miercuri, a anunţat luni prefectul Capitalei, Alin Stoica.

El a precizat, pentru AGERPRES, că în şedinţa de miercuri se va lua în discuţie prelungirea măsurilor în vigoare dispuse în contextul pandemiei de COVID-19 şi că noutatea constă în dezbaterea unei posibile introduceri a obligativităţii purtării măştii de protecţie în jurul şcolilor.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat săptămâma trecută că rata de vaccinare anti-COVID în rândul personalului din Învăţământ este de 60% şi a anunţat că pe 8 septembrie, cu cinci zile înainte de începerea noului an şcolar, va prezenta o actualizare a situaţiei imunizării.

"Vom anunţa public care este progresul vaccinării în rândul elevilor. Vom anunţa, de asemenea, public, începând cu data de 8 septembrie, când vom putea să centralizăm rezultatele cu privire la vaccinarea personalului din Învăţământ. La ultima raportare, am avut 185.000 de cadre didactice, personal didactic auxiliar, personal nedidactic din peste 300.000, însemnând 60%. În 8 septembrie vom avea rezultate actualizate", a precizat el după cele două evenimente.

Ministrul Educaţiei a detaliat că, pentru categoria de vârstă 16-19 ani, rata de vaccinare este puţin peste 20% şi aproape 5% la categoria 12-15 ani. În acelaşi timp, a susţinut că "am avut un progres important din perspectiva elevilor din categoria de vârstă 12-15 ani". "Numărul lor a crescut la ultima raportare la 34.706", a arătat el.

El a adăugat că în şcoli mai pot fi utilizate măşti textile, iar profesorii din învăţământul special pot folosi viziere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.