Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Masca de protecţie devine obligatorie în spaţiile publice aglomerate din Călărași şi pe o rază de 50 de metri în jurul şcolilor şi bisericilor

https://www.latimes.com/
masti california

Autorităţile judeţului Călăraşi au adoptat o decizie prin care purtarea măştii de protecţie devine obligatorie în spaţiile publice aglomerate şi pe o rază de 50 de metri în jurul şcolilor şi bisericilor. Totodată, CJSU instituie obligaţia autorităţilor publice locale de a dezinfecta spaţiile publice pe care le administrează, potrivit news.ro.

„Se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele de peste cinci ani în toate spaţiile publice deschise precum: pieţe, târguri, oboare şi locurile de joacă din parcuri, staţiile de transport public, locurile de aşteptare di autogări şi gări, şi pe o rază de 50 de metri în jurul perimetrului exterior al tuturor unităţilor de învăţământ şi al tuturor unităţilor de cult” prevede hotărârea adoptată marţi de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi.

Citește și: Informații din ședința Orban-Vela-Tătaru-Arafat: Zonele unde masca de protecție ar putea fi obligatorie și pe stradă

Acelaşi document impune obligativitatea autorităţilor locale de a dezinfecta spaţiile publice pe care le au în administrare şi permite desfăşurarea evenimentelor publice sau private doar cu respectarea condiţiilor de distanţare fizică şi siguranţă sanitară.

Prin hotărârea adoptată marţi membrii CJSU Călăraşi fac şi „recomandarea” ca vârstnici şi persoanele „cu istoric medical” să evite locurile aglomerate.

Prevederile se aplică tuturor localităţilor din judeţ.

Călăraşi este unul dintre judeţele cu cea mai scăzută arată a infectării cu SARS-CoV-2. Astfel, de la debitul pandemiei şi până marţi, judeţul raportează 1071 de infectări, a doua cea mai mică cifră la nivel naţional după judeţul atu Mare, cu 949 de cazuri. Cea mai recentă raportare pe 24 de ore indică 29 de noi cazuri de COVID-19 în judeţul Călăraşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.