Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Masca de protecţie obligatorie în toate spaţiile deschise din localităţile din județul Vâlcea cu incidenţă peste 3 la mie

Freepik.com
mască

Purtarea măştii de protecţie este obligatorie în toate spaţiile deschise din localităţile cu incidenţă a îmbolnăvirilor de COVID-19 de peste trei la mia de locuitori, potrivit unei decizii adoptată miercuri de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Vâlcea, notează Agerpres.

Totodată, CSJU Vâlcea a hotărât ca în localităţile cu incidenţă a îmbolnăvirilor mai mare de 2/1.000 de locuitori, purtarea măştii de protecţie este obligatorie în jurul unităţilor de învăţământ, pe o rază de 50 de metri.

Miercuri, potrivit datelor afişate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea, sunt cinci localităţi cu incidenţă a îmbolnăvirilor mai mare de 3/1.000 de locuitori, respectiv Horezu (6,09), Băile Govora (4,81), Vaideeni (3,91), Mălaia (3,45) şi Pietrari (3,19).

CJSU Vâlcea a mai aprobat, miercuri, şi Planul de rezilienţă al reţelei sanitare faţă de recrudescenţa COVID-19 întocmit la nivelul judeţului Vâlcea.

Potrivit documentului menţionat, în judeţ sunt 163 de paturi în spitale alocate pentru pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2, dintre care 114 sunt la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, iar celelalte la Spitalul de Pneumoftiziologie Mihăeşti (8 paturi), la Spitalul Orăşenesc Horezu (35 de paturi), Spitalul Orăşenesc Brezoi (4 paturi), Spitalul Municipal Drăgăşani (două paturi).

Numărul de paturi pentru bolnavii cu COVID-19 poate fi suplimentat în cazul în care va fi necesar, a informat Prefectura Vâlcea.

DSP Vâlcea a informat că în prezent în unităţile sanitare din judeţ sunt internate 135 persoane infectate cu SARS-CoV-2.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.