Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MASCAȚII au descins în 51 de locuri din 4 județe: Peste 40 de persoane au fost ridicate

www.cyd.ro
mascați, percheziții

Peste 50 de percheziţii au avut loc joi dimineaţa la contrabandişti de ţigări de pe raza judeţelor Satu Mare, Maramureş, Arad şi Bihor, urmând ca peste 40 de persoane să fie duse la audieri la sediul DIICOT Satu Mare, după ce au fost descoperite importante sume de bani şi arme deţinute ilegal, informează un comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei.

Potrivit sursei citate, de la începutul anului 2018, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Satu Mare au fost demarate activităţi de monitorizare a unei grupări infracţionale organizate formată din peste 50 de persoane, cetăţeni români şi ucraineni, specializată în contrabanda cu ţigări de provenienţă extra-comunitară.

Citește și: EXCLUSIV! Răsturnare de situație în cazul șoferului cu numere anti-PSD! Ce nu i-au aplicat agenții de la Rutieră

"În data de 2 august a.c., începând cu ora 6,00, poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei, delegaţi de procurorul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Satu Mare, împreună cu lucrători din cadrul ITPF Oradea, ITPF Timişoara, BCCO Oradea, SCCO Satu Mare, IPJ Satu Mare şi IPJ Bihor, sprijiniţi de către lucrători din cadrul Grupărilor Mobile de Jandarmi Cluj şi Oradea, IJJ Maramureş şi IJJ Satu Mare, au descins la 51 de locaţii aparţinând membrilor grupării, de pe raza judeţelor Satu Mare, Maramureş, Arad şi Bihor. Până în prezent au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe baxuri cu ţigări de provenienţă ucraineană, înscrisuri şi indicii care atestă implicarea celor vizaţi în activităţi infracţionale, telefoane mobile şi cartele telefonice în diferite reţele, importante sume de bani în lei şi valută, arme şi muniţia aferentă, deţinute ilegal", precizează sursa citată.

Citește și: Vești uriașe pentru români! Din ce motiv primesc o nouă minivacanță în luna august

Gruparea era foarte bine organizată, fiecare membru având roluri precise în derularea activităţilor infracţionale, în ceea ce priveşte trecerea ţigărilor peste frontieră, transportul şi depozitarea acestora în diferite locaţii şi comercializarea lor către diferite persoane.

Pe perioada monitorizării, s-au confiscat de la membrii grupării, în urma unor acţiuni punctuale, peste 55.000 de pachete cu ţigări în valoare de 610.000 lei, cantitate ce urma să fie introdusă ilegal în ţară în vederea comercializării.

Citește și: Toți românii cu card de sănătate sunt vizați! Un nou proiect de lege privitor la dosarul electronic al pacienților

Acţiunea a fost derulată de către poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei, sub coordonarea procurorului din cadrul DIICOT - Biroul Teritorial Satu Mare, împreună cu lucrători din cadrul ITPF Oradea, ITPF Timişoara, BCCO Oradea, SCCO Satu Mare, IPJ Satu Mare şi IPJ Bihor sprijiniţi de către lucrători din cadrul Grupărilor Mobile de Jandarmi Cluj şi Oradea, IJJ Maramureş şi IJJ Satu Mare.

La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Satu Mare vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de peste 40 de persoane.

Citește și: Ministrul Sănătății aduce vești bune. Șanse mari pentru medicii români

În cauză, se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de grup infracţional organizat şi contrabandă, iar în prezent procurorul de caz şi lucrătorii de poliţie judiciară delegaţi de către acesta desfăşoară activităţi specifice în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Pe timpul acţiunii s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al Brigăzii de Operaţiuni Speciale Oradea şi Serviciul de Operaţiuni Speciale Satu Mare.

Citește și: Amenințare pentru șoferii care parchează pe locurile persoanelor cu handicap! Amenzile au crescut de cinci ori .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.