Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mascații au intervenit în forță, în Găgăuzia. Trei indivizi incendiau sediile de refugiați în care stăteau ucraineni și mașinile acestora

www.uk.news.yahoo.com
Gagauzia

Trei bărbați din satul Congaz, Găgăuzia, Republica Moldova, au fost reținuți de oamenii legii, fiind suspectați de incendierea mijloacelor de transport, a sediilor de plasament pentru refugiații ucraineni, precum și instigare la ură împotriva persoanelor refugiate din Ucraina, conform stiripesurse.md.

Potrivit Poliției din Găgăuzia, ofițerii INI și mascații „Fulger” au descins astăzi cu percheziții la cei trei. Este vorba de un bărbat, anterior condamnat la închisoare în Rusia, fratele acestuia și un consătean de-al lor.

Conform informației preliminare, cei trei acționau la comandă. În cadrul perchezițiilor au fost ridicate telefoane mobile, butelii cu substanțe inflamabile, balonașe cu vopsea, măști și cagule.

Pe numele celor trei au fost pornite dosare penale pentru „distrugerea sau deteriorarea intenţionată a bunurilor săvârşite asupra unei persoane în legătură cu îndeplinirea de către aceasta a obligaţiilor de serviciu sau obşteşti”, dar și „instigarea la acțiuni violente pe motive de prejudecată”.

De menționat că presa din Găgăuzia a scris anterior că în urma acțiunilor celor trei au fost incendiate două mijloace de transport amplasate pe teritoriul unui centru pentru refugiați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.