Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mash de mari dimensiuni, cu drapelul naţional, arborat de salvamontiști pe turnul clopotniţă al Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia

Twitter
romania drapel steag tricolor

Un mash uriaş care are în componenţă şi steagul tricolor a fost arborat, marţi, de salvamontişti pe turnul clopotniţă al Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia, eveniment devenit tradiţie în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României, potrivit Agerpres.

"Ca în fiecare an, înainte de evenimentele dedicate sărbătoririi Zilei de 1 Decembrie, drapelul naţional al României a fost arborat astăzi pe turnul clopotniţă al Catedralei Reîntregirii Neamului din Alba Iulia. Ridicarea drapelului naţional, ca de obicei, au făcut-o salvatorii montani din cadrul Serviciului Public Judeţean Salvamont Salvaspeo Alba. Chiar dacă evenimentul nu a fost marcat cu o festivitate, salvatorii montani participanţi la activitate au manifestat respect şi onoare faţă de Tricolor", au transmis marţi reprezentanţii Salvamont Alba.

Mashul cuprinde logoul "Cealaltă Capitală", imaginea stilizată a cetăţii Vauban, inscripţiile "Alba Iulia - Bine aţi venit în cea mai mare cetate din România" şi "1 Decembrie. Bine aţi venit în capitala de suflet a românilor", iar în partea de jos tricolorul.

La Alba Iulia au loc până în 1 Decembrie mai multe acţiuni dedicate Zilei Naţionale a României.

În premieră, acestea sunt organizate separat de către administraţia locală, condusă de primarul USR Gabriel Pleşa, fost liberal, şi de cea judeţeană, la conducerea căreia se află Ion Dumitrel, liderul liberalilor din Alba.

Consiliul Judeţean Alba a dat publicităţii, la începutul săptămânii trecute, propriul său program cu evenimentele organizate alături de instituţiile subordonate - Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, Centrul de Cultură "Augustin Bena" Alba, Biblioteca Judeţeană "Lucian Blaga" Alba şi Teatrul de Păpuşi "Prichindel" Alba Iulia.

Ulterior, după două zile, a fost transmis şi programul festivităţilor organizate, sub genericul "Festival de România", de către Primăria municipiului Alba Iulia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.