Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mașina unui polițist de frontieră din Rădăuți, specializat pe combaterea contrabandei de țigări, a fost incendiată

www.ct100.ro
politia de frontiera

Mașina unui polițist de frontieră din Rădăuți, specializat pe combaterea contrabandei de țigări, a fost incendiată în timpul nopții de luni spre marți, iar flăcările au distrus aproape jumătate din vehicul. Procurorii au deschis un dosar penal, anunță MEDIAFAX.

Alerta s-a dat aproape de miezul nopţii de luni spre marți, când mașina polițistului de frontieră a fost incendiată.

„La sosirea echipajului, ardea partea din faţă a maşinii, cu pericol de propagare la casa de locuit a proprietarului. (...) Maşina a ars în proporţie de 40%, iar cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenţionată sursei de aprindere pentru a genera incendiul.Nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casa”, a declarat Alin Găleată, purtător de cuvânt al ISU Suceava.

Maşina aparţine unui poliţist de frontieră care locuieşte în Rădăuţi.

Citește și: Alexandru Rafila SEMNALEAZĂ ABERAȚII legate de amenzile aplicate: oamenii care fac mișcare în AER LIBER NU pun în pericol sănătatea nimănui

Un incident asemănător, susţine sindicalistul Bogdan Bănică a avut loc acum o lună, când maşina unui polițist care lucrează în Vatra Moldoviţei a fost şi ea incendiată.

„Acolo însă se bănuieşte că ar fi mafia lemnului, aici ar fi, prezumtiv legături cu mafia contrabandei. Poliţistul respectiv a fost apreciat pentru activitatea pentru această linie de combatere a contrabandei.”, a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, Bogdan Bănică, preşedinte executiv al Sindicatului National al Poliţiştilor DECUS.

Liderul de sindicat susţine şi că ministrul de Interne „este depăşit de situatie” şi că „trăieşte într-o lume paralelă în contextul în care astfel de acţiuni de intimidare şi răzbunare asupra poliţiştilor continuă, pe fondul legislaţiei extrem de permsive care apără mai repede pe infractor decât pe poliţist.”

Dosarul a fost deja preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.