Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mașini și iahturi care au aparținut celebrlor Dodi Al Fayed, Zsa Zsa Gabor și Michael Schumacher, scoase la licitație

www.telegraph.co.uk
Schumacher

Un automobil care i-a aparținut starului rock francez Johnny Hallyday, un Rolls Royce placat cu aur din colecția actriței Zsa Zsa Gabor, un iaht al omului de afaceri Dodi Al Fayed și un Mercedes de legendă se numără printre loturile licitației de la salonul Rétromobile care va avea loc la Paris, potrivit Mediafax.

Un automobil Ford Mustang 390 GT Coupé cumpărat nou de Johnny Hallyday, în 1967, va fi scos la vânzare în licitația organizată de casa Artcurial pe 7 februarie, fiind estimat la 150.000 - 300.000 de euro, potrivit dpa.com.

Printre cele 167 de loturi disponibile se numără și un automobil Rolls Royce Silver Cloud II 1961 placat parțial cu aur de 24 de carate care i-a aparținut actriței americane de origine maghiară Zsa Zsa Gabor, estimat la 80.000 - 140.000 de euro.

Citește și: Efect neașteptat al Brexit: lovitură de baros pentru Dacian Cioloș

Cu o estimare de 8 milioane de euro, cea mai scumpă piesă din licitație este un legendar Mercedes 710 SS din 1929, care putea atinge o viteză de 200 km/h.

De asemenea, un Ferrari 599 GTB din 2006 care i-a aparținut pilotului de Formula 1 Michael Schumacher este disponibil cu un preț estimat la 140.000 - 180.000 de euro.

Un impresionant iaht care i-a aparținut lui Dodi Al Fayed, Cujo Baglietto, estimat la 300.000 - 600.000 de euro, este scos la vânzare la același eveniment. Pe acest iaht și-a petrecut ultima vară din viață prințesa Diana, care a murit în urma unui accident rutier pe 31 august 1997, la Paris.

"Rétromobile este una dintre cele mai importante licitații din lume, dar este și un spectacol cu prezentare pe scenă a automobilelor", a spus Mathieu Lamoure, director al departamentului Motorcars Artcural.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.