Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile și cetățenii dintr-un oraș belgian, exasperați de români. Au ridicat mașinile cu numere românești

masina ridicata

Municipalitatea din orașul belgian Sint-Truiden a demarat o campanie de ridicare a mașinilor cu numere de înmatriculare românești, în condițiile în care parcările din localitate sunt de multe ori ocupate abuziv de conaționalii noștri.

Românii și-au făcut un renume deloc de invidiat în orașul belgian Sint-Truiden. Pentru că aceștia obișnuiesc să își lase mașinile pe locurile de parcare cu taxă din localitate, dar fără să plătească vreun ban, municipalitatea a decis să ia măsuri împotriva lor.

„Unde pot comanda plăcuțe de înmatriculare românești?", a întrebat săptămâna aceasta pe Facebook comerciantul Tom Goossens de la un magazin de delicatese din Sint-Truiden.

„Așa se pare că puteți parca toată ziua gratuit în orașul nostru", a adăugat ironic bărbatul, potrivit stiridiaspora.ro, citat de adevărul.ro.

Belgianul a fost adus la exasperare de șoferii români care cred că pot face ce vor în oraș.

„Acestea sunt așa-numitele locuri de shop&go. Poți parca acolo gratuit pentru o vreme, dar apoi trebuie să îți muți mașina. Așadar, sunt destinate clienților care vor să cumpere ceva rapid. Cu toate acestea, există unii șoferi care își permit să stea acolo o zi întreagă, chiar și mai mult. Te-ai aștepta ca aceștia să primească o amendă consistentă. Dar nu se întâmplă asta. Se pare că este mai complicat cu cei care au plăcuțe de înmatriculare din Europa de Est", a mai adăugat acesta.

„Regulile sunt aceleași pentru toată lumea”

Întrebat dacă se vor lua măsri împotriva acestor mașini, șeful poliției din Sint-Truiden, Steve Provost, răspunde: „Categoric".

„Numai că acest tip de contrvenție nu poate fi sancționat de noi. Asta înseamnă că noi, ca poliție, putem amenda persoanele care parchează aiurea, dar dacă șoferii parchează corect, atunci orașul este cel care percepe taxele. Acesta are grijă ca acestea să fie plătite corect și ca timpul de parcare să fie respectat. A parcat cineva pe trotuar? Atunci fiți siguri că noi, ca poliție, vom interveni. Am auzit plângeri despre mașini cu numere de înmatriculare românești parcate corect pe locurile de parcare, dar care nu respectă regulamentul de parcare. Noi, ca poliție, nu putem interveni în acest sens", a explicat omul legii.

Așadar, șoferii români au liber să parcheze la nesfârșit în centrul orașului fără să plătească? Primarul Ingrid Kempeneers a venit miercuri să verifice în persoană.

„Plângerile acestor comercianți sunt justificate. Unii consideră aceste locuri de parcare ca fiind locul lor permanent. Trimitem o amendă în România? Acești șoferi nu o vor plăti. Acest lucru nu poate continua așa. Așa că acum am trimis după o mașină de tractare", este măsura luată de edil.

Unul dintre șoferii români care obișnuiau să parcheze în centrul orașului Sint-Truiden și să nu plătească a ieșit în fugă rapid miercuri, după ce și-a văzut mașina ridicată de autovehiculul de tractare, dar nu a mai putut face nimic pentru a o recupera înainte să plătească o amendă consistentă.

„Apropo, străinii care stau în țara noastră mai mult de șase luni trebuie să cumpere plăcuțe de înmatriculare belgiene", a conchis primarul. „Regulile sunt aceleași pentru toată lumea. Vom monitoriza acest lucru mai strict de acum încolo", a încheiat edilul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.