Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mașinile Tesla, într-un mega scandal de supraveghere! Un fost angajat acuză: 'A fost o invazie a intimității. Nu voi cumpăra niciodată o Tesla'

tesla model S Plaid

Angajații Tesla ar fi distribuit videoclipuri și imagini cu camerele de securitate încorporate în chat-urile interne ale mașinilor. Printre altele, prezintă videoclipuri cu accidente și situații intime, în care clienții erau dezbrăcați sau stăteau în propria casă, în funcție de cum era poziționată mașina în zonă.

Producătorul de mașini electrice își asigură milioanele de clienți că intimitatea lor este "extrem de importantă pentru companie și va fi întotdeauna". Camerele pe care Tesla le construiește în vehicule pentru a ajuta la conducere sunt "proiectate de la zero pentru a vă proteja confidențialitatea".

Între 2019 și 2022 grupuri de angajați Tesla ar fi distribuit videoclipuri și imagini private realizate de camerele auto ale mai multor clienți prin intermediul unui sistem intern de mesagerie. Acest lucru reiese din interviurile cu nouă foști angajați ai agenției de presă Reuters, relatează Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Un bărbat dezbrăcat

Unele dintre înregistrări i-au prins pe clienții Tesla în situații jenante. Un fost angajat a descris o înregistrare video cu un bărbat care se apropie de un vehicul complet dezbrăcat. În plus, potrivit raportului, discuțiile interne conțineau și înregistrări ale accidentelor rutiere, garajelor și proprietăților private.

"Ca și focul de vegetație", descrie un fost angajat în interviuri distribuirea unui videoclip despre un accident din 2021. Potrivit ziarului britanic The Guardian, acesta arată o Tesla care conduce cu viteză mare într-o zonă rezidențială și a lovit un copil pe o bicicletă, a informat un alt fost angajat. Potrivit acestuia, videoclipul s-a răspândit într-un birou Tesla din San Mateo, California.

„I-am putut vedea spălând rufe" / „Nu voi cumpăra niciodată o Tesla”

"A fost o invazie a intimității, ca să fiu sincer. Și am glumit mereu că nu voi cumpăra niciodată o Tesla după ce am văzut cum au tratat unii dintre acești oameni", a spus un fost angajat. Iar un altul a explicat: "Mă deranjează pentru că oamenii care cumpără mașina nu știu că intimitatea lor nu este respectată. Îi vedeam spălând rufe și făcând alte lucruri cu adevărat intime. Le-am putut vedea copiii"."

După cum a raportat agenția de știri Bloomberg în martie 2021, vehiculele Tesla au fost, de asemenea, interzise din complexele militare chineze din cauza îngrijorărilor că camerele auto ar putea colecta informații sensibile. În timpul unei apariții virtuale la o conferință în China din această lună, Elon Musk a declarat că compania nu își folosește vehiculele în scopuri de spionaj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.