Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mass-media din Venezuela denunţă atacuri cibernetice și acte de cenzură

China Daily
venezuela cuba

Un post de televiziune digital a denunţat vineri confiscarea în Venezuela a materialului său de transmisie, a camerelor de filmat şi computerelor sale, în timp ce alte mass-media locale au semnalat închideri de sedii sau atacuri cibernetice, informează sâmbătă AFP.

Funcţionari ai Comisiei Naţionale pentru Telecomunicaţii (Conatel) şi ai administraţiei fiscale au întreprins o operaţiune comună în birourile de la Caracas a VPITV, un post de televiziune online cu sediul central la Miami, în SUA, dedicat actualităţii din Venezuela şi America Latină, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Vaccinul Moderna va ajunge în România! Care sunt principalele diferențe între cele două tipuri de vaccin

Operaţiunea a presupus interogatorii ale angajaţilor şi confiscare de material, a declarat platforma într-un comunicat. "Acesta este un act de cenzură evident, care împiedica operaţiunile noastre", a scris ea.

Sindicatul Naţional al Angajaţilor din Presă (SNTP) îl acuză în mod regulat pe preşedintele Nicolas Maduro că desfăşoară "o politică sistematică de asfixiere" a mass-media care critică regimul său. ONG-ul pentru promovarea libertăţii de exprimare Espacio Publico a denunţat faptul că peste o sută de mass-media au fost închise după instalarea la putere a liderului socialist, în 2013.

Cotidianul regional Panorama, din vestul statului Zulia, la frontiera cu Columbia, a raportat pe Twitter că administraţia fiscală a închis timp de cinci zile sediul său, în timp ce site-ul Tal cual a informat că a fost ţinta unor atacuri cibernetice.

Citește și: Se complică situația pentru sistemul sanitar din România: Au apărut primele cazuri de gripă ‘normală’

Nici Conatel, nici administraţia fiscală nu s-au referit la această situaţie, însă presa oficială din Venezuela a denunţat finanţarea de către Regatul Unit a unor site-uri de informaţii independente, a SNTP şi unor organizaţii nonguvernamentale critice faţă de guvern.

Ambasada Regatului Unit în Venezuela a răspuns: "Libertatea de exprimare şi libertatea mass-media sunt necesare pentru democraţie. A le proteja peste tot în lume constituie o prioritate". Ambasada a adăugat că Londra "va continua să susţină societatea civilă venezueleană".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.