Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mastercard schimbă cardurile sale bancare

Mastercard

În următorii ani, Mastercard începe să elimine treptat benzile magnetice de pe cardurile sale de credit și de debit, transmite Agenția Mediafax, citând compania.

Operațiunea va începe în 2024, dată la care banda magnetică nu va mai fi necesară pentru noile carduri emise în Europa, iar din anul 2029, toate noile carduri de debit sau de credit Mastercard vor scăpa complet de banda magnetică.

Utilizarea benzii magnetice pe carduri pentru stocarea informațiilor a fost inventată de compania americană IBM, în anii '60 și a fost implementată pe miliarde de carduri timp de zeci de ani, chiar dacă tehnologia a evoluat.

Mastercard va abandona treptat banda magnetică de pe carduri. Ea și-a explicat decizia prin faptul că 86% din tranzacțiile cu cardul sunt deja efectuate cu cipuri. Chiar și în Statele Unite, unde cardurile EMV au fost în mod tradițional mai puțin frecvente decât în ​​restul lumii, cardurile cu bandă magnetică mai reprezintă doar 11%.

Potrivit Mastercard, în timpul pandemiei, popularitatea plăților contactless prin card sau smartphone a crescut accelerat. În primul trimestru al anului 2021, Mastercard a efectuat cu 1 miliard de tranzacții mai mult decât anul trecut. În al doilea trimestru al anului 2021, 45% din toate tranzacțiile din întreaga lume au fost contactless.

Compania a declarat că până în 2033 niciun card Mastercard nu va mai avea bandă magnetică.

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.